Лукашенко несподівано обурився, що Захід не допоміг Білорусі з коронавірусом
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко несподівано обурився, що Захід не допоміг Білорусі з коронавірусом

Лукашенко несподівано обурився, що Захід не допоміг Білорусі з коронавірусом
Джерело:  online.ua

Режим білоруського диктатора Олександра Лукашенка виступив з новими претензіями до символічного "Заходу", якому він нібито протистоїть. Лідер режиму стверджує, що західні країни мали б допомогти республіці боротися проти коронавірусу, однак спрямували кошти на підтримку опозиції. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відеоролик, оприлюднений пресслужбою політика.

За словами Лукашенка, Захід нібито обіцяв Мінську надати 24 мільйони євро.

"Нещодавно, оголосивши, що вони виділяють Білорусі аж 24 млн євро в цих складних умовах, заявили, що гроші підуть не на боротьбу з пандемією, а на розвиток громадянського суспільства. Читай — на підтримку тих протестних акцій, які відбуваються в Білорусі, і на підтримку так званої опозиції", - обурився Лукашенко.

Водночас слід нагадати, що лідер режиму від самого початку пандемії ігнорував загрозу коронавірусу. У Білорусі відтоді не вводили майже жодних обмежень, людей навіть не зобов'язали користуватися масками у громадських місцях чи транспорті.

Лукашенко називав епідемію психозом, заявляв, що COVID-19 майже завжди переноситься безсимптомно та безпечно, а також радив "лікувати" його горілкою, лазнею чи навіть сирами.

Наразі диктатор користується темою коронавірусу виключно для жорстких випадів у бік опонентів. Наприклад, він називав протестні акції осередками інфекції та стверджував: "хочуть ходити та хворіти — нехай хворіють".

Як повідомляв ONLINE.UA, Олександр Лукашенко знайшов нову причину, з якої відбуваються протести в країні. Він вважає, що проблема незгодних з його режимом білорусів полягає в відсутності патріотизму. Тому Лукашенко наказав міністру оборони Білорусі Віктору Хреніну ліквідувати цю прогалину і "виховати в білоруських мужиках" справжній патріотичний дух. Він, зокрема, згадав студентів, які не пройшли службу в Збройних Силах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?