Лукашенко зважився на радикальні заходи проти білоруських чоловіків
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко зважився на радикальні заходи проти білоруських чоловіків

Лукашенко зважився на радикальні заходи проти білоруських чоловіків
Джерело:  online.ua

Олександр Лукашенко, який самовільно оголосив себе президентом Білорусі, знайшов нову причину, через яку відбуваються протести в країні. Він вважає, що проблема незгодних з його режимом білорусів полягає в відсутності партріотізма. Тому Лукашенко наказав міністру оборони Білорусі Віктору Хреніну ліквідувати цю прогалину і "виховати в білоруських мужиках" справжній патріотичний дух. Він, зокрема, згадав студентів, які не пройшли службу в Збройних Силах. Лукашенко вважає, що патріотичне виховання молоді допоможе протидії "деструктивним силам", які намагаються "розгойдати Білорусь". З такою резонансною заявою Лукашенко виступив 23 листопада під час заслуховування доповіді голови Міноборони країни, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу президентської адміністрації РБ.

"Ми бачимо як один з основних недоліків в цій ситуації відсутність справжнього патріотизму, особливо у наших мужиків. Перш за все, у тих (бачимо по студентах), які не пройшли службу в Збройних Силах, які не пробували цього хліба. Правда, є і серед служивих, але це одиниці. Тому в патріотичному вихованні у нас велика прогалина, її треба ліквідувати ", - наказав Лукашенко Хреніну.

Хренін в с вою чергу доповів Лукашенко, що ситуація в білоруській армії, незважаючи на всі труднощі, сьогодні контрольована і керована, а збройні сили країни готові до виконання завдань за призначенням.

Нагадаємо, в Білорусі вже майже чотири місяці тривають масштабні протести. Вони почалися 9 серпня після президентських виборів, результати яких не визнали жителі країни і міжнародне співтовариство. Білоруси вимагають скасувати підсумки виборів, відправити старе керівництво у відставку і провести нові вибори, а також притягти до відповідальності силовиків за жорстокі розгони мітингів. Мітинги в Білорусі завжди супроводжуються кривавими нападами з боку підконтрольних Лукашенко силовиків на білорусів. Бійці ОМОН застосовують проти мирних громадян водомети, гумові кулі, сльозогінний газ і світлошумові гранати, а також спецтехніку. В ході розгону протестів в Білорусі вже загинули щонайменше четверо людей. Тисячі людей були затримані за час протестів - їх по кілька днів тримають в переповнених камерах СІЗО, піддаючи тортурам і нелюдським, жорстоким покаранням.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що церква Білорусі оголосила анафему Лукашенко. Предстоятель прокляв диктатора за беззаконня і вбивство людей, котрі намагаються відстояти правду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?