Церква Білорусі завдала нищівного удару по Лукашенко
Категорія
Світ
Дата публікації

Церква Білорусі завдала нищівного удару по Лукашенко

Церква Білорусі завдала нищівного удару по Лукашенко

З злочинами Олександра Лукашенка, який самовільно оголосив себе президентом Білорусі, більше не хочуть миритися не тільки білоруси і міжнародне співтовариство, а й церква. Напередодні предстоятель Білоруської православної автокефальної церкви архієпископ Святослав Логін оголосив Олександру Лукашенко анафему як диктатору, вбивці і мучителю народу побожного білоруського. Це сталося під час богослужіння в соборі святого Кирила Туровського в канадському Торонто, на якому предстоятель церкви Білорусі прочитав архіпастирське послання про анафему, в якому говориться, що за наказом одержимого дияволом Лукашенко білоруси знущаються один з одного, а сам він творить беззаконня і вбиває мирних християн за правду. Копію тексту анафеми, оголошеної Лукашенко, було опубліковано у виданні "Радіо Свобода", передає ONLINE.UA.

"Благочестивий білоруський народ зараз переживає непростий час, коли за наказом самозванця - колишнього президента Олександра Лукашенка, одержимого дияволом, наші діти вбивають і знущаються над нашими братами і сестрами. Цей кат і його союзники здійснюють криваві розправи над мирним населенням на вулицях і в тюрмах в столиці Мінську і в різних містах багатостраждальної Білорусі, прославляючи і продовжуючи богобоязливу політику більшовиків, відкрито порушуючи заповіді Божі, руйнуючи пам'ятники ... ", - йдеться в тексті анафеми.

Предстоятель Бвлоруської православної автокефальної церкви підкреслив, що церква не може просто спостерігати геноцид білорусів, який творить Лукашенко. Він закликав білорусів не підкорятися його злочинним пркіазам.

"Силою, даною нам Богом, ми відокремлюємося від Святої Православної Церкви і оголошуємо анафему колишньому Президенту Олександру Лукашенку, який, хоча і носить християнське ім'я і належить до Православної Церкви тільки за народженням, забороняє йому входити в Таємниці Христові, поминати його в Православному його повне покаяння перед Церквою і білоруським народом. Ми закликаємо тих, хто все ще служить його сатанинській владі, не підкорятися злочинним наказам, тому що в іншому випадку вас чекають прокляття ваших нащадків в земному житті і пекло в небесному житті ... ", - заявив архієпископ .

Церква оголосила анафему Лукашенко на тлі того, що в Білорусі вже четвертий місяць тривають масштабні протести, які завжди супроводжуються кривавими нападами з боку підконтрольних Лукашенко силовиків на білорусів. Бійці ОМОН застосовують проти мирних громадян водомети, гумові кулі, сльозогінний газ і світлошумові гранати, а також спіецтехніку. В ході розгону протестів в Білорусі вже загинули щонайменше четверо людей. Тисячі людей були затримані за час протестів - їх по кілька днів тримають в переповнених камерах СІЗО, піддаючи тортурам і нелюдським, жорстоким покаранням.

Тільки напередодні під час Маршу проти фашизму, який проходив в Білорусі, силовиками було затримано більше 370 осіб. Серед затриманих є неповнолітні і журналісти. Деяких затриманих, за інформацією правозахисників, ще тримають в міліцейських відділках, деяких вже відправили в ізолятори. Повідомляється, що звідти людей після побиття забирає швидка - відомо вже про майже півтора десятка таких випадків. Також правозахисники додають, що місцезнаходження більшості затриманих досі не встановлено.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко несподівано для всіх погодився передати повноваження, але залишати пост президента, як того вимагає народ, він не збирається.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?