Лукашенко несподівано погодився на вибори - розкрита головна умова
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко несподівано погодився на вибори - розкрита головна умова

Лукашенко несподівано погодився на вибори - розкрита головна умова
Джерело:  online.ua

Білоруське суспільство вимагає від офіційного Мінська провести чесні президентські вибори, без фальсифікації на користь Олександра Лукашенка. Сам державний лідер припустив нове голосування після ухвалення нової Конституції. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його виступ в ефірі телебачення.

За словами державного лідера, нові вибори можливі у разі підтримки нової Конституції на референдумі.

"Нам необхідно ухвалити нову Конституцію. Ви її повинні ухвалити на референдумі, оскільки ми раніше Конституцію ухвалювали на референдумі, й по новій Конституції провести, якщо ви хочете, вибори й парламенту, й президента, й місцевих органів влади", - пояснив Лукашенко.

Цікаво, що така позиція повністю суперечить заяві, яка пролунала від президента РБ раніше. Він стверджував, що білоруси радше дочекаються його смерті, аніж нових виборів — це нібито вб'є країну.

"Ви говорите про несправедливі вибори й хочете провести справедливі?.. Відповідаю вам на це питання. Ми провели вибори. Поки ви мене не вб’єте, інших виборів не буде", - заявив Лукашенко.

Така радикальна заява пролунала під час його візиту до Мінського заводу колісних тягачів. Там знаходилися робітники, які виступили з протестом на тлі вуличних акцій.

Нагадаємо, перші масові протести почалися ввечері 9 серпня, одразу після завершення голосування. Спочатку влада почала силою придушувати виступ громадян — сотні активістів отримали травми, тисячі опинилися в ізоляторах.

Як повідомляв ONLINE.UA, санкції проти білоруського режиму Олександра Лукашенка не повинні вводитися лише заради самих себе, наголосили в уряді Польщі. Заступник очільника МЗС Марчін Пшидач назвав головну мету рестрикцій. Вони необхідні для нових виборів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?