В ЄС розкрили, для чого введуть санкції проти режиму Лукашенка - важливі деталі
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС розкрили, для чого введуть санкції проти режиму Лукашенка - важливі деталі

В ЄС розкрили, для чого введуть санкції проти режиму Лукашенка - важливі деталі
Джерело:  online.ua

Санкції проти білоруського режиму Олександра Лукашенка не повинні вводитися лише заради самих себе, наголосили в уряді Польщі. Заступник очільника МЗС Марчін Пшидач назвав головну мету рестрикцій. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на TVP Parlament.

За словами дипломата, санкції повинні призвести до проведення нових виборів президента республіки. Також він звернув увагу на непередбачуваності ситуації.

"Санкційний процес триває, але він не є метою сама по собі. Для нас головне — стабілізація ситуації в Білорусі та проведення нових виборів... Ми знаходимося в ситуації сильно непередбачуваній і динамічній. На даному етапі важко передбачити, в якому напрямку, нарешті, цей процес буде дотримуватися", - пояснив Пшидач.

Тим часом федеральний міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас розповів напередодні, які саме санкції загрожують оточенню Лукашенка. Він наголосив, від них не повинен страждати білоруський народ — лише ті, хто несе відповідальність за фальсифікацію виборів чи насилля над протестувальниками.

"Ми хочемо цілеспрямовано покарати окремих осіб, які були залучені до маніпуляції з виборами та насильства над демонстрантами", - пояснив міністр.

нагадаємо, 9 серпня в Білорусі провели президентські вибори, на яких за версією ЦВК переміг Олександр Лукашенко. Тисячі білорусів звинуватили владу у фальсифікації та від самого дня голосування виходять на протестні акції.

Перші дні протестів продемонстрували надзвичайну жорстокість силовиків, які затримали буквально за кілька днів тисячі людей. Їх випустили з ізоляторів пізніше — після кількох діб знущань та буквально тортур.

Як повідомляв ONLINE.UA, офіційний Київ відкликав посла в Білорусі на тлі рішень Мінська, які відбулися протягом останніх днів. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба оголосив про кардинальну зміну відносин між державами. Винуватцем їх в українському уряді назвали виключно режим Лукашенка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?