Лукашенко остаточно відмовився від амністії політв'язнів у Білорусі
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко остаточно відмовився від амністії політв'язнів у Білорусі

Лукашенко остаточно відмовився від амністії політв'язнів у Білорусі
Джерело:  online.ua

Лідер режиму Олександр Лукашенко допустив проведення амністії політичних в’язнів у Білорусі лише за однією умовою. Диктатор стверджує, що для цього необхідно спочатку довести, що в республіці існують політичні переслідування. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на БЕЛТА.

За його словами, у цій ситуації всі будуть помилувані “негайно”.

“Сьогодні деякі стогнуть і плачуть: ось, амністія... політична амністія та інше. Завтра буде політична амністія, якщо мені хто-небудь покаже хоч одну політичну статтю в нашому Кримінальному кодексі і що вони засуджені або ж затримані, заарештовані за політичними мотивами. Я їх негайно помилую”, - наголосив Лукашенко.

Він зауважив, що вже отримував питання від самих в’язнів щодо свого звільнення. Утім, це нібито можливо тільки після “повернення” викраденого.

“Я їм усім виклав своє бачення: все, що вкрадено у народу, поверни. Тоді ми будемо з вами вести розмову, і я постараюся відповісти на ваше запитання, коли. Чекаю-с. Досі чекаю-с”, - додав політик.

Він пояснив, що така можливість нібито була у “протестунів”, однак вони пожаліли грошей.

“Тому не треба тішити себе ілюзіями: політичні в'язні, амністія і так далі. Якщо людина не хоче сидіти в тюрмі за злочин економічне, фінансове - кримінальний злочин — віддай останнє, якщо у тебе є”, - резюмував Лукашенко.

Нагадаємо, наразі у Білорусі ув’язнені кілька значних політичних опонентів. Зокрема, до в’язниці напередодні президентських виборів потрапили бізнесмен Віктор Бабаріко та опозиційний активіст Сергій Тихановський, замість якого у голосуванні брала участь дружина Світлана.

Як повідомляв ONLINE.UA, диктатор Олександр Лукашенко неочікувано для всіх почав стверджувати, що спокійно ставиться до відходу з посади очільника республіки. Окрім того, він навіть вирішив пояснити, коли це може статися. За словами одіозного політика, це може відбутися тоді, коли він "скопититься".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?