Лукашенко передав частину своїх повноважень старшому синові Віктору
Категорія
Спорт
Дата публікації

Лукашенко передав частину своїх повноважень старшому синові Віктору

Лукашенко передав частину своїх повноважень старшому синові Віктору
Джерело:  online.ua

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко відмовився від частини своїх повноважень, які передав старшому синові. Віктор Лукашенко відтепер є главою Оліпмпійского комітету Білорусі, чверть століття яким керував білоруський диктатор. На цей крок на користь сина Лукашенко пішов після того, як як Міжнародний олімпійський комітет заборонив йому і його синові відвідувати Олімпійські ігри у відповідь на прохання тисяч білоруських спортсменів покарати диктаторський режим за насильство силовиків над білорусами під час протестів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу НОК Білорусі.

"На звітно-виборних Олімпійськіх зборах в Мінську відбулися вибори Президента Національного олімпійського комітету Республіки Білорусь. Новим керівником спортивної організації обрано Віктора Лукашенко. Він став третім Президентом НОК Білорусі", - йдеться в повідомленні спотивної організації.

Спочатку на цю посаду було висунуто дві кандидатури - самого Лукашенка і його старшого сина Віктора, який останні два роки був першим віце-президентом НОК. Лукашенко заявив, що не планував обиратися на новий термін, тому передав свої повноваження синові.

"Я, якщо вас це влаштовує, передаю вам свого старшого сина. Обіцяю, що крадіжок, корупції, нецільового використання грошей не буде. І ставлення до спортсменів та тренерів буде саме добре. Що стосується мене, я все одно нікуди не піду від питань спорту ", - заявив Лукашенко.

При цьому Лукашенко підкреслив, що відмова від управління НОК не означає, що в Білорусі почався транзит влади. Він запевнив, що жоден з його синів не стане президентом Білорусі.

До речі, для того, щоб Віктор Лукашенко куревав НОК, його довелося звільнити з державної служби. За словами Лукашенка, його сина вже звільнили з посади помічника президента з національної безпеки.

Нагадаємо, в грудні минулого року Міжнародний олімпійський комітет відсторонив від участі в заходах під егідою МОК всіх членів виконкому Національного олімпійського комітету Білорусі, в тому числі Олександра і Віктора Лукашенко. Рішення було прийнято в зв'язку з тим, що НОК Білорусі не зміг захистити своїх спортсменів від політичного переслідування. До цього спортсмени з Білорусі звернулися в МОК з проханням розслідувати утиски атлетів з політичних мотивів і просили призупинити фінансування членства національного комітету в МОК до нормалізації ситуації.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що рада Міжнародної федерації хокею позбавила Білорусь права на прийняття матчів чемпіонату світу 2021 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?