Лукашенко прибув до Пекіна на зустріч з Сі Цзіньпіном
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко прибув до Пекіна на зустріч з Сі Цзіньпіном

Лукашенко прибув до Пекіна на зустріч з Сі Цзіньпіном
Джерело:  online.ua

28 лютого самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко щойно прибув до Пекіна. Він зустрінеться з очільником КНР Сі Цзіньпіном.

Джерело: Belta

Приїзд Лукашенка до Китаю

За повідомленням білоруських ЗМІ, Олександр Лукашенко прибув із державним візитом до Китаю. Літак глави держави здійснив посадку в аеропорту Пекіна.

Офіційною ціллю візиту є “продовження багаторічного курсу на розбудову відносин дружби та взаємовигідного співробітництва Білорусі та Китаю”.

Лукашенко та Сі Цзіньпін проведуть переговори , в центрі уваги яких будуть “питання розвитку торговельно-економічного, інвестиційного та гуманітарного співробітництва, реалізація спільних масштабних проектів, взаємодія у політичній сфері, реагування на найбільш гострі виклики у сучасній міжнародній обстановці”.

Очікується, що за підсумками переговорів буде підписано “великий пакет документів щодо розвитку відносин у ключових сферах”.

Як повідомляється, перебуватиме Лукашенко у Китаї до 2 березня і проведенизку зустрічей з високопосадовцями КНР.

Білорусько-китайські відносини

До цього експерти ISW заявляли, що ця поїздка Лукашенка до Китаю може бути спрямована на те, щоб допомогти Росії та КНР обійти західні санкції.

Оголошення Лукашенка про його візит збігається із повідомленнями CNN та The Washington Post про те, що Китай серйозно розглядає можливість продажу зброї Росії. Ймовірно, російські та китайські чиновники розробили плани доставки зброї до РФ за підробленими товаросупровідними документами, щоб уникнути міжнародних санкцій, — зазначається в дописі.

Китай заявляє, що цей візит є «можливістю сприяти подальшому розвитку всебічного співробітництва» із Білоруссю.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?