Лукашенко хоче набрати до "народного ополчення" 150 тисяч білорусів
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко хоче набрати до "народного ополчення" 150 тисяч білорусів

Лукашенко хоче набрати до "народного ополчення" 150 тисяч білорусів
Джерело:  online.ua

Команда білоруського диктатора Олександра Лукашенка стверджує, що до "народного ополчення" можуть вступити 100-150 тисяч білорусів. З такою заявою виступив очільник Міноборони РБ Віктор Хренін.

Джерело: пропагандистське державне агентство Білорусі "Белта"

У Білорусі планують набрати до народного ополчення 150 тисяч осіб

У нас достатньо мобілізаційного ресурсу, який перебуває на обліку в наших військових комісаріатах. Ми провели перевірку і бачимо, що вони не всі будуть задіяні за мобілізаційним планом. Це насамперед ті люди, які вже навчені і вміють володіти зброєю. Але ми не виключаємо, що добровольцями можуть стати й ті люди, які не пройшли військову підготовку, зокрема й жінки, - заявив поплічник Лукашенка.

Глава Міноборони РБ також запевняє, що для добровольців передбачені курси підготовки.

За словами Віктора Хреніна, не забере багато часу. Він також підтвердив, що влада країни незабаром представить "закон" для ополчення.

В документі буде йтися про те, що громадяни РБ, які поповнять лави "народного ополчення", розміщуватимуться за місцем проживання і виконуватимуть свої трудові функції.

Окрім того, поплічник Лукашенка стверджує, що склад "ополчення" формують уже зараз:

Кожен повинен уміти володіти зброєю і захищати свою домівку, - цинічно зазначив він.

Хренін назвав головне завдання для народного ополчення

Як запевняє глава білоруського Міноборони, ключовим завданням для народного ополчення залишається захист насамперед своєї оселі, свого майна та виконання заходів із забезпечення правопорядку спільно з міліцією.

Народне ополчення - це люди, добровольці, які прийшли. Ми надаємо їм зброю, і вони будуть виконувати своє завдання тільки у себе вдома. Ним керуватиме губернатор, голова райвиконкому, сільської ради спільно з представниками Міністерства внутрішніх справ. Насамперед це дільничні на місцях, - додає Хренін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?