У війні настає критичний момент — попередження США
Категорія
Політика
Дата публікації

У війні настає критичний момент — попередження США

У війні настає критичний момент — попередження США
Джерело:  online.ua

Адміністрація американського лідера Джо Байдена попередила команду президента України Володимира Зеленського про те, що з наближенням першої річниці повномасштабного вторгнення РФ в Україну також настає критичний момент для зміни траєкторії війни.

Джерело:  The Washington Post

США попередили про критичний момент у війні РФ проти України

В останні місяці війна на сході України перетворилася на повільну м'ясорубку, в якій жодна зі сторін не має переваги. Представники Байдена вважають, що критичний момент настане цієї весни, коли Росія, як очікується, розпочне наступ, а Україна перейде в контрнаступ, намагаючись повернути втрачені території, - наголошує редакція видання.

Як вдалося дізнатися американським журналістам, директор ЦРУ Вільям Бернс уже розповів офіційному Києву про військові плани Володимира Путіна на найближчі місяці та наголосив на нагальності моменту.

Політичний курс США щодо України може стати жорсткішим

Білий дім вкотре запевнив команду Зеленського в тому, що США готові підтримувати Україну стільки часу, скільки знадобиться.

Однак Вашингтон також озвучив попередження, що політичний курс Штатів може стати жорсткішим після того, як офіційний Київ вичерпає поточний пакет допомоги Конгресу. Це може стати уже влітку 2023 року.

Окрім того, наголошується, що існує прихована напруженість Заходу щодо того, як українській владі потрібно зосередити свої ресурси протягом найближчих місяців.

Україна витрачала значні ресурси та війська, захищаючи Бахмут на сході Донбасу. Але американські військові аналітики переконані, що одночасно захищати Бахмут і розпочати весняний контрнаступ, щоб повернути тимчасово окуповані Росією території, нереально. Сполучені Штати вважають деокупацію земель важливішою, - пише видання.

На переконання американських політиків, якщо Україна буде намагатися воювати скрізь, куди Путін посилає свої війська, то це буде лише на руку владі РФ.

Саме тому офіційний Вашингтон закликає Київ визначити пріоритети у виборі часу та проведенні весняного контрнаступу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?