Лукашенко приголомшив світ новим рішенням
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко приголомшив світ новим рішенням

Лукашенко приголомшив світ новим рішенням
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін після того, як вирішив масово вакцинувати жителів РФ проти коронавиіруса вітчизняним препаратом, незважаючи на те, що він ще не пройшов клінічні випробування і може бути небезпечним для здоров'я, задумав провести масову вакцинацію і в Білорусі. Він уже домовився про це з Олександром Лукашенко, який дав згоду на випробування російської вакцини на білорусах. Вакцинація російським препаратом "Супутник V" почнеться вже 1 жовтня. Препарат на першому етапі отримають 100 осіб. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Міністерства охорони здоров'я Білорусі.

Перша партія російської вакцини від коронавірусної інфекції "Супутник V" для клінічних досліджень вже відправлена в Білорусь. Це підтвердили в Російському фонді прямих інвестицій, який фінансує дослідження.

"Республіка Білорусь стала першою країною, яка прийняла участь в зарубіжних клінічних дослідженнях вакцини" Супутник V ", і однією з перших отримає ефективний і безпечний препарат для боротьби з коронавірусом", - заявили в РФПІ.

Відзначається, що випробування російської вакцини буде проводиться сліпим методом. Це означає, що всіх учасників дослідження "зашифрують" - одні з них отримають вакцину, а інші - плацебо. Причому ні пацієнти, ні лікарі не будуть знати, хто саме отримав справжній препарат. Надалі медики спостерігатимуть за станом здоров'я учасників випробувань і за рівнем імунної відповіді, яка має утворитися.

Як відомо, 15 серпня МОЗ Росії повідомив про створення першої партії вакцини проти коронавіруса - Супутник V, якою вже прищепилася дочка російського президента Володимира Путіна. Що важливо розуміти, російську вакцину, якою Путін вирішив масово прищепити росіян від коронавіруса, розкритикували світові експерти в області охорони здоров'я. Вони вважають, що російська вакцина не пройшла всіх необхідних випробувань, тому може бути небезпечна для здоров'я людей.

Через це не тільки ВООЗ, а й місцева Асоціація організації клінічних досліджень безуспішно радили Міністерству охорони здоров'я РФ утриматися від реєстрації вакцини. Підстава для таких рекомендацій - обмежені дані щодо ефективності кандидата і той факт, що в світі є чимала кількість розробок, які зайшли набагато далі, ніж вакцина, розроблена в РФ, однак які очікують на повноцінне завершення випробувань і прекваліфікацію ВООЗ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія зіткнулася з новою масштабною проблемою - там уже тиждень стрімко зростає кількість хворих на коронавірус. Добовий приріст хворих знову перевищив 8 тисяч людей вперше з 16 червня. За цим показником Росія посідає четверте місце в світі по захворюваності, поступаючись лише США, Бразилії та Індії. У Кремлі вже б'ють на сполох з цього приводу. Прессекретар російського президента Володимира Путіна з цього приводу екстрено звернувся до росіян і закликав громадян країни звернути граничну увагу на стрімко зростаючі показники захворюваності і не ігнорувати заходи профілактики. Він уточнив, що ситуацією з коронавіурсом стурбований і Путін, який вже завтра, 29 вересня, збирає нараду з цього питання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?