Лукашенко пригрозив Польщі "різкими хлопцями з Донбасу"
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко пригрозив Польщі "різкими хлопцями з Донбасу"

Лукашенко пригрозив Польщі "різкими хлопцями з Донбасу"
Джерело:  online.ua

22 листопада білоруський диктатор Олександр Лукашенко заявив, що офіційний Варшаві потрібно добре подумати, перш ніж закривати кордон з Білоруссю, а також пригрозив полякам "хлопцями з Донбасу".

Джерело: білоруське державне агентство  БЕЛТА

Лукашенко відреагував на намір Польщі закрити кордон

"Ви, напевно, чуєте, що постійно лунають погрози з боку цих диких політиків і керівників Польщі: кордон закриємо, "Кузницю" закриють – прикордонний перехід залізничний. І так далі і тому подібне. Я в цьому плані тільки можу сказати: закриють – будь ласка. Якщо зручніше, закривайте. Але треба спершу подумати, як вони спілкуватимуться Росією, Китаєм, взагалі зі Сходом. Поїдуть через Донбас. А там хлопці різкі. Вони їх швидко вишикують... Це я так образно говорю – через Донбас. Їх там ніхто не чекає. Там кордон з Україною у Росії закритий", – заявив Олександр Лукашенко.

На переконання білоруського диктатора, офіційна Варшава, мовляв, своїми заявами намагається налякати та грає на загострення ситуації.

"Вони намагалися вирішити свої внутрішні та зовнішні проблеми за рахунок тиску на Білорусь та показати, хто винен у проблемах Польщі", – поскаржився нелегітимний президента республіки.

Варто звернути увагу на те, що з 9 листопада 2021 року у зв'язку з міграційної кризи було вирішено тимчасово призупинити роботу автомобільного прикордонного переходу "Брузги – Кузниця", однак залізничний прикордонний переїзд продовжував працювати.

Польька влада пригрозила офіційному Мінську закриттям залізничного прикордонного переходу в Кузниці, якщо Мінськ не стабілізує ситуацію у цьому районі.

Що відомо про кризу на кордоні Польщі та Білорусі

Більшість із тих, хто всі ці 20 років співпрацював з американською адміністрацією, після відновлення статусу "Талібану", як носія влади, стали побоюватися за свої життя і масово виїжджають. Окрім афганців, велика кількість біженці на кордонах Білорусі сконцентрувалися також з таких країн, як Ірак та Сирія.

Ситуація особливо загострилась цього місяця, коли до кордону з Польщею з боку Білорусі підійшли кілька тисяч мігрантів, це відбулось у перший тиждень листопада. З того часу вони намагаються силою прорвати кордон у напрямку Польщі, кидаючи в прикордонників каміння, прикордонники у свою чергу застосовують порти мігрантів водомети та сльозогінний газ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?