Лукашенко слідом за Путіним раптово вирішив змінити конституцію Білорусі
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко слідом за Путіним раптово вирішив змінити конституцію Білорусі

Лукашенко слідом за Путіним раптово вирішив змінити конституцію Білорусі
Джерело:  online.ua

Білоруський лідер Олександр Лукашенко здивував новою ідеєю - він раптово вирішив змінити конституцію Білорусі слідом за російським лідером Володимиром Путіним, який вирішив повністю оновити основний закон Росії. Втім, на відміну від Путіна, Лукашенко не поспішає зі зміною конституції до президентських виборів, які в Білорусі пройдуть в серпні 2020 року. За його словами, оновлення Конституції відбудеться в найближчі п'ять років і це не є його особистим рішенням, а буде зроблено через "запит в суспільстві ". З таким резонансним анонсом Лукашенко виступив 25 квітня під час республіканського суботника в Гомельській області, передає ONLINE.UA з посиланням на БЕЛТА.

"Питання конституції - воно же не знімається. Тут однозначно можна відповісти, що ми в новому п'ятиріччі швидше за все будемо мати нову конституцію. Є питання, на які є відповіді", - заявив Лукашенко.

Відповідаючи на питання журналістів, чому його послання парламенту і громадянам країни було відкладено, Лукашенко пояснив, що є багато питань, на які "в умовах пандемії і швидкої зміни ситуації у всьому світі просто немає однозначних відповідей". Але, якби захід відбувся в намічені терміни, по ряду фундаментальних питань відповіді є. Наприклад, стосовно майбутніх в Білорусі виборів президента, які, як запевнив Лукашенко, будуть проводитися відповідно до чинної конституції.

"Дуже багато питань, на які сьогодні важко дати відповідь або відповіді немає взагалі. У силу сформованої ситуації, в силу цього психозу, який розвернувся. В силу того, що різні політичні сили всередині держав намагаються це використати в якихось політичних цілях, що неприпустимо. І найголовніше - економічна невизначеність у всьому світі ", - підкреслив Лукашенко.

Раніше Лукашенко запевняв, що майбутні в 2020 році президентські вибори в Білорусі пройдуть чесно і порядно. Білоруський лідер, рік тому оголосивший про плани йти на шостий термін, пообіцяв, що перед виборами ніхто не буде тиснути на громадян країни.

Нагадаємо, Лукашенко беззмінно займає пост президента Білорусі з липня 1994 року. В даний час йде його п'ятий президентський термін, який закінчиться в цьому році. На виборах президента Білорусі в 2001, 2006, 2010 і 2015 роках Лукашенко набирав не менше 75% голосів виборців.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Лукашенко заявив про готовність Білорусі об'єднатися з Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?