Лукашенко став "повноцінним бійцем" ОМОНу
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко став "повноцінним бійцем" ОМОНу

Лукашенко став "повноцінним бійцем" ОМОНу
Джерело:  online.ua

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко продовжує жорстко придушувати протести в республіці, які виникли після фальсифікації президентських виборів. Допомагають йому в цьому силовики і спецназівці, яких 30 грудня диктатор вирішив нагородити за "особливі заслуги". Виступаючи перед силовиками, Лукашенко в черговий раз згадав деяких "ляльководів" за кордоном і місцевих "поплічників-колабораціоністів", які за допомогою протестів "намагаються відродити і героїзувати нацизм". Він також згадав Україну, запевнивши, що не допустить в Білорусі Майданів, як у сусідів. У свою чергу рада командирів білоруського ОМОН вирішила нагородити Лукашенко вищою відзнакою співробітників загону - чорним беретом. Важливо розуміти, що для отримання цієї відзнаки необхідно пройти спеціальні випробування, але Лукашенко берет вручили за участь в бойових операціях по встановленню порядку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу адміністрації білоруського лідера.

"Ви були з нами в бойових порядках, і тепер ви повноцінний боєць ОМОНу", - з такими словами командир ОМОНу Дмитро Балаба вручив Лукашенко чорний берет.

Лукашенко після того, як став "повноцінним бійцем" ОМОНу, заявив про досягнення його режиму в придушенні протестів. Він знову звинуватив Захід у розгойдуванні ситуації і за традицією згадав Україну. Він підкреслив, що "ніяким Майданам в Білорусі не бувати".

Невизнаний демократіями майже всіх країн світу Лукашенко знову поскаржився на те, що біля західних і північних кордонів Білорусі йде постійне нарощування військового потенціалу ", а "змагари", що сидять в теплих зарубіжних кабінетах, продовжують винаходити все нові підступи проти республіки.

Нагадаємо, в Білорусі вже п'ятий місяць тривають масштабні протести. Вони почалися 9 серпня після президентських виборів, результати яких не визнали жителі країни і міжнародне співтовариство. Білоруси вимагають скасувати підсумки виборів, відправити старе керівництво у відставку і провести нові вибори, а також притягти до відповідальності силовиків за жорстокі розгони мітингів. Мітинги в Білорусі завжди супроводжуються кривавими нападами з боку підконтрольних Лукашенко силовиків на білорусів. Бійці ОМОН застосовують проти мирних громадян водомети, гумові кулі, сльозогінний газ і світлошумові гранати, а також спецтехніку. В ході розгону протестів в Білорусі вже загинули щонайменше четверо людей. Тисячі людей були затримані за час протестів - їх по кілька днів тримають в переповнених камерах СІЗО, піддаючи тортурам і нелюдським, жорстоким покаранням.

Лукашенко вважає, що за протестами в Білорусі стоїть Захід. Він також звинувачує керівництво України в тому, що воно наказує Білорусі провести нові вибори. Крім України, в протестах, Лукашенко звинувачує Європу, НАТО, Литву, Латвію, Польщу, які, на думку президента Білорусі, "хочуть знову одягнути білорусів в постоли і поганяти батогом".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін запускає план Б по Білорусі. Він спрямований проти Лукашенка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?