Лукашенко вас почув: влада Білорусі нарешті погодилася на вимогу народу
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко вас почув: влада Білорусі нарешті погодилася на вимогу народу

Лукашенко вас почув: влада Білорусі нарешті погодилася на вимогу народу
Джерело:  online.ua

Очільниця Ради Республіки Національних зборів країни та довірена особа президента Наталія Качанова звернулася до білоруського народу з гучною та неочікуваною заявою - вона офіційно повідомила про те, що вже на вечір 13 серпня в Білорусі відпустили понад тисячу затриманих людей під зобов'язання неучасті в протестах. За її словами, саме так команда Олександра Лукашенка відреагувала на вимоги опозицію та народу. Окрім того, трохи пізніше заступник голови МВС Олександр Барсуков особисто приїхав до мінського ізолятора на вулиці Окрестина – місця, де затримані протестувальники піддавалися найбільш жорстоким тортурам. Він пообіцяв, що вже до ранку 14 серпня всіх затриманих відпустять. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Тyt.by.

"Все, що почало відбуватися далі (після виборів - ред.) - є безпрецедентною спробою зруйнувати те, чим ми завжди пишалися, наше мирне життя, і розділити суспільство. У нас не повинно бути конфронтації. Президент почув думку трудових колективів і доручив розібратися з усіма фактами затримань, які відбулися в останні дні. Зараз йде інтенсивна робота в цьому напрямку, вже на вечір 13 серпня випущені понад тисячу осіб під зобов'язання про неучасть в несанкціонованих заходах, а неповнолітні - передані під розписку батькам. Очевидно, що всім нам не потрібна бійка, не потрібна війна. Мінськ завжди був тихим і спокійним. Давайте припинимо самознищення", - наголосила представниця Лукашенка.

Варто звернути увагу на те, що очільник Парламентської асамблеї ОБСЄ Георгій Церетелі звинуватив владу в Білорусі у порушенні прав людини.

"Голова ПА ОБСЄ закликав сьогодні владу в Мінську припинити використовувати репресивні тактики і повною мірою дотримуватися міжнародних стандартів у галузі прав людини", - йдеться в офіційному повідомленні.

Окрім того, Церетелі закликав сторони до деескалації напруженості і діалогу, наголосивши, що "репресії та переслідування противників неприпустимі і порушують принципи ОБСЄ".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Зеленського висунули нову вимогу Олександру Лукашенку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?