Негайно зупиніться - у Зеленського озвучили Лукашенку безкомпромісну вимогу
Категорія
Політика
Дата публікації

Негайно зупиніться - у Зеленського озвучили Лукашенку безкомпромісну вимогу

Негайно зупиніться - у Зеленського озвучили Лукашенку безкомпромісну вимогу
Джерело:  online.ua

Офіційний Київ продовжує уважно слідкувати за усіма подіями в Білорусі. Так, член команди українського лідера Володимира Зеленського та чинни представник України на мирних переговорах в Мінську Леонід Кравчук звернувся до білоруського лідера Олександра Лукашенка у зв’язку з подіями в сусідній країні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на білоруську службу "Радіо Свобода".

"Я хотів би звернутися до білоруської влади – негайно зупиніться. Президенте Лукашенко, припиніть кровопролиття! Жодними доказами, жодними переконаннями, жодними прикладами в історії він не може виправдати кровопролиття. Якщо вдатися до неймовірних фальсифікацій, правда історії все одно переможе", - підкреслив Леонід Кравчук.

Окрім того, член команди Володимира Зеленського подякував жінкам, які вийшли на протести в Білорусі, і підкреслив їхню мужність і прагнення до свободи і демократії. Також український політик висловив сподівання, що влада Росії не буде підтримувати насильство в Білорусі.

Варто звернути увагу на те, що у Білорусі п'яту добу продовжуються протести проти фальсифікації результатів виборів президента. Після оголошення результатів президентських виборів люди масово вийшли на протести проти фальсифікації результатів голосування. Вони виступають проти Олександра Лукашенка й на підтримку його головної суперниці Світлани Тихановської, яка, на їхню думку, перемогла діючого президента з великим відривом. Що важливо розуміти, акції супроводжуються насильством силовиків, пострілами та затриманнями, а мітингарі вже почали використовувати "коктейлі Молотова". Серед протестувальників є загиблі.

Варто зазначити, що Європейський Союз планує ввести нові санкції проти Білорусі в кінці цього місяця — ці дані вже підтвердили анонімні дипломати та європейські посадовці. За їхніми словами, у п’ятницю, 14 серпня, міністри закордонних справ ЄС проведуть екстрені переговори щодо Білорусі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ООН нарешті відреагувала на останні події в Білорусі — Організація уже озвучила головну вимогу Лукашенку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?