Лукашенко за допомогою Путіна рішуче почав мстити Литві та Латвії
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко за допомогою Путіна рішуче почав мстити Литві та Латвії

Лукашенко за допомогою Путіна рішуче почав мстити Литві та Латвії
Джерело:  online.ua

Олександр Лукашенко, який самовільно оголосив себе президентом Білорусі на таємній інавгурації, вирішив жорстко помститися прибалтійським країнам, зокрема, Литві та Латвії, які відмовилися визнавати його легітимність і оголосили персонами нон грата самого Лукашенка і ще майже 100 чиновників, причетних до фальсифікацій виборів в Білорусі і насильства по відношенню до мирних протестувальників. Він вирішив переорієнтувати білоруські вантажі з балтійського напрямку на порт Усть-Луга в Ленінградській області, про що вже домовляється з командою російського президента Володимира Путіна. Лукашенко впевнений, що Вільнюс і Рига зазнають великих збитків через такі логістичні зміни. З такими погрозами на адресу прибалтійських країн Лукашенко виступив 5 жовтня під час зустрічі з головою Державного митного комітету Білорусі Юрія Сенько, передає ONLINE.UA з посиланням на Белта.

Лукашенко в першу чергу поцікавився у головного білоруського митника ситуацією на кордонах з Литвою, Латвією, Польщею та Україною.

"Особливо що стосується двох балтійських держав - Литви і Латвії. Як ви мені доповідаєте, майже 40% вантажівок, які везуть вантажі в Білорусь, в цьому році йдуть з Литви та Латвії. Це величезний обсяг. Якщо ми візьмемося за цей потік, то логістичні пункти Литви недоотримають десь чверть", - заявив Лукашенко.

Лукашенко нагадав, що Білорусь і Росія зараз обговорюють переорієнтацію білоруських вантажів з балтійського напрямку на порт Усть-Луга в Ленінградській області.

"У нас створені потужні логістичні центри. Дуже багато послуг, в тому числі для наших суб'єктів господарювання і для суб'єктів країн ЄАЕС, виявляються в тій же Литві. Але, наскільки я поінформований, ці послуги ми можемо надати цим перевізникам в Білорусі", - додав він.

Нагадаємо, 31 серпня Латвія, Литва та Естонія ввели санкції проти режиму Лукашенка. Персонами нон грата прибалтійські країни оголосили Олександра Лукашенка і ще близько сотні людей з його оточення. Лукашенко у відповідь пообіцяв поставити на місце "зажравшуюся Литву".

Важливо відзначити, що режим Лукашенка публічно засуджує і позицію команди українського лідера Володимира Зеленського, яка не визнає його легітимність. Офіційний Мінськ вважає недружніми висловлювання з боку офіційних осіб уряду України щодо ситуації в білоруському державі і називає заяви про введення санкцій проти Білорусі та припинення економічного співробітництва з Білоруссю втручанням у внутрішні справи країни, за чим підуть незворотні наслідки. Незважаючи на це, офіційний Київ публічно не визнає за Лукашенко статусу президента і вирішив приєднатися до санкцій ЄС проти Білорусі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко вирішив помститися Україні і перейменував нашу країну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?