Лукашенко закликав білорусів майнити криптовалюту
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко закликав білорусів майнити криптовалюту

Лукашенко закликав білорусів майнити криптовалюту
Джерело:  online.ua

Самопроголошений президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко закликав працівників державного підприємства “Білоруськалій” добувати біткоїни.

Джерело: Telegram-канал «Пул Первого».

Під час зустрічі з працівниками державного підприємства і найбільшого у світі виробника калію «Білоруськалій», Олександр Лукашенко заявив, що білорусам не варто виїжджати за кордони держави у пошуках роботи та джерел заробітку. Адже їх там ніхто, за словами невизнаного президента Білорусі, не чекає. Кращим виходом, на думку Лукашенка, є пошук інших джерел доходу для громадян країни всередині республіки, а не збір полуниці в Польщі.

З цією метою диктатор закликав робітників «Білоруськалію» починати майнити криптовалюту та будувати теплиці.

«Ну невеликі гроші, візьміть теплиці поставте, створіть що-небудь на електриці. Зрештою, криптовалюту починайте майнити, чи як це називається. Електрики вистачає в країні», – запропонував Лукашенко.

Для цього Лукашенко дозволив використовувати спустошені виробничі майданчики, які знаходяться в місті Петриков.

Санкції проти Білорусі

Раніше ряд країн — світових економічних лідерів, наклали жорсткі санкції на ряд важливих державних підприємств Білорусі, які вважаються своєрідними “гаманцями” білоруського диктатора.

Так, зокрема, санкції були застосовані до найбільшого виробника калію та калійних добрив у світі «Білоруськалій» та найбільшого виробника цигарок у Білорусі - Гродненської тютюнової фабрики. Крім того, під санкційний удар потрапили ТОВ «БелКазТранс», ТОВ «БелКазТранс Україна», постачальник нафтопродуктів ТОВ «Інтерсервіс»», ЗАТ «Нова нафтова компанія», «Абсолютбанк», транспортно-логістичний центр Bremino Group, СП «Енерго-Ойл», ВАТ Inter Tabacco, ТОВ «Белнафтогаз».

Як наслідок, країни-сусіди Білорусі вирішили зупинити транзит калійних добрив через свою територію. Так, з грудня припиняє транзит Литва, оскільки литовський бізнес не хоче ризикувати вторинними санкціями. Про зупинення транзиту також заявив стратегічний партнер Білорусі та другий член “союзної держави” — Російська Федерація.

Більше того, представники російського бізнесу вже відмовились укладати контракти на перевезення калію по території Росії до портів поблизу Санкт-Петербургу.

Читайте також:

  • Білорусь фактично заборонила ввезення в країну українського пива, шоколадок і туалетного паперу.

  • Україна нарешті почала діяти після гучних заяв та погроз Лукашенка.

  • ЄС пригрозив серйозно покарати Білорусь через нові провокації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?