Білорусь фактично заборонила ввезення в країну українського пива, шоколадок і туалетного паперу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Білорусь фактично заборонила ввезення в країну українського пива, шоколадок і туалетного паперу

Білорусь фактично заборонила ввезення в країну українського пива, шоколадок і туалетного паперу
Джерело:  online.ua

В сусідній Білорусі, де свою диктатуру фактично встановив Олександр Лукашенко, з прилавків магазинів почало зникати пиво українського виробництва, а також деякі інші товари. Білорусь фактично заборонила ввезення українського пива, солодощів і соків.

Джерело: “Єврорадіо”.

Про це в коментарі білоруському ЗМІ розповів представник однієї з великих компаній-імпортерів.

Він зазначив, що ввезення пива з України в Білорусь заборонили через те, що Міністерство антимонопольного регулювання і торгівлі (МАРТ) офіційно перестало видавати ліцензії на ввезення.

"Закрили всі марки пива — "Чернігівське", "Запорізьке" і так далі. Наскільки я зрозумів, це було обумовлено тим, що у нас своя пивна галузь досить розвинена і пива "для себе" досить", — розповів він.

При цьому на білоруських бізнесменів це також негативно позначилося, бо обсяг пива українського виробництва був досить великим і широко представленим у Білорусі.

Формально експорт української продукції не заборонений

В українській компанії "Оболонь" кажуть, що імпорт деяких товарів до Білорусі зараз може здійснюватися за разовими ліцензіями. Для цього потрібно звертатися в "Белгоспищепром", а в разі їхньої позитивної відповіді вже в МАРТ, однак по факту ліцензій з-поміж тих, хто звертався, так ніхто і не отримував.

Таким чином, підкреслює імпортер, Білорусь за допомогою бюрократичних механізмів фактично ввела заборону на ввезення української продукції. І негативні наслідки цього відчули не тільки українські компанії, а й білоруські партнери, які на даний момент втратили роботу.

Як стало відомо, до переліку українських товарів, які повинні пройти "індивідуальне ліцензування", потрапили солодощі, які містять какао, а також соки і пиво.

Крім продуктів харчування, торговельний бар'єр виник для матеріалів ДСП і ДВП, туалетного паперу, шпалер, картонної та паперової упаковки, скляних ампул, керамічної цегли та плитки, сільгоспмашин, радіаторів та виробів з чорних металів, різних меблів та пральних машин.

Читайте також:

  • Лукашенко зізнався у бажанні контролювати Білорусь після зміни влади.

  • Україна нарешті почала діяти після гучних заяв та погроз Лукашенка.

  • Лукашенко зізнався, що без роздумів пустить у Білорусь російські війська.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?