Лукашенко зізнався у бажанні контролювати Білорусь після зміни влади
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко зізнався у бажанні контролювати Білорусь після зміни влади

Лукашенко зізнався у бажанні контролювати Білорусь після зміни влади
Джерело:  online.ua

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко під час публічного виступу у п’ятницю, 13 серпня, визнав, що хотів би надалі впливати на політику республіки навіть після зміни режиму.

Джерело: БЕЛТА

За словами білоруського диктатора, чинна влада нібито має “допомогти” новому поколінню, спрямувати його на правильні рейки. Цих людей, вважає він, необхідно буквально контролювати у важливих моментах.

“Приходить нове покоління. Ви бачите, що життя змінюється. Хотілося б, щоб те, на чому завжди трималася життя і наша людина, залишилися: це праця і хліб. Йде нове покоління, воно буде інше. Але ми повинні не просто їм передати країну. Ми поступово, приводячи в тому числі і до влади їх, повинні бачити, контролювати, де треба, підказувати, щоб вони не втратили все те цінне, що ми з вами напрацювали за ці роки. Ось у чому суть і моєї роботи зараз. І ми почали з законодавства”, - наголосив Лукашенко.

Він нагадав також про нібито реальні причини оновлення конституції Білорусі, серед яких буцімто немає також, що вказує на кризу з часом існування режиму.

“Не тільки тому, що час настав. А тому, що все кричали: дайте "пєрамєн"! Добре. Ви теж хочете змін - це не питання. Всі люди хочуть змін. Бажано на краще, а не на гірше. Але якщо вже і зміни, то їх треба робити за законом...

А далі - нехай будують для себе і своїх дітей життя. Але просто так кинути їх ми не можемо. Не можна кидати, бо будемо жити немічні і будемо бачити, як мучаться наші діти”, - додав диктатор.

Ситуація в Білорусі

Тиск на громадянське суспільство та всіма, хто не підтримує безпосередньо Олександра Лукашенка, триває з серпня 2020 року, коли люди тисячами вийшли на протести через фальсифікацію президентських виборів.

Тисячі людей опинилися за ґратами, сотні отримали різні кримінальні покарання за виступ проти диктатури.

Водночас режим Лукашенка оголосив про нібито розробку поправок до конституції та визнав, що не може знаходитися у владі вічно - диктатор підтвердив, що мирно піде після підготовки змін у системі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?