Байден затвердив нові санкції проти Білорусі й Лукашенка
Категорія
Світ
Дата публікації

Байден затвердив нові санкції проти Білорусі й Лукашенка

Байден затвердив нові санкції проти Білорусі й Лукашенка
Джерело:  online.ua

Американський президент Джо Байден затвердив рішення про посилення санкції проти режиму Олександра Лукашенка за довготривале насилля й репресії в Білорусі.

Джерело: Білий дім

За оприлюдненими даними, події у республіці - надзвичайна загроза національній безпеці Сполучених Штатів та зовнішній політиці держави. Згідно із заявою президента, шкідлива діяльність диктаторського режиму та зловживання, спрямовані проти волевисловлення народу Білорусі - головні для того чинники.

“Включаючи незаконну і репресивну діяльність, що випливає з фальсифікації президентських виборів в Білорусі та їх наслідків, таких як ліквідація політичної опозиції і організацій громадянського суспільства і порушення режимом і створення загрози для міжнародних цивільних авіаперевезень”, - наголосив Байден.

У документі говориться, що нові санкції завдаватимуть удару по активах офіційних осіб режиму, галузі енергетики, оборонному сектору й транспорту.

Санкції проти Білорусі

Тиск на громадянське суспільство та всіма, хто не підтримує безпосередньо Олександра Лукашенка, триває з серпня 2020 року, коли люди тисячами вийшли на протести через фальсифікацію президентських виборів.

Тисячі людей опинилися за ґратами, сотні отримали різні кримінальні покарання за виступ проти диктатури.

Всі інші світові держави (окрім Росії та аналогічних диктаторських режимів) виступили з обуренням через нищівне придушення протестних акцій, причиною яких стало справедливе народне невдоволення через фальсифіковані вибори.

Утім, це був лише початок протистояння Білорусі з Євросоюзом і США. Пізніше режим Лукашенка силою посадив пасажирський літак, в якому разом з дівчиною-росіянкою летів опозиціонер Роман Протасевич - з того часу він знаходиться під слідством у Білорусі.

Цей акт назвали прямо повітряним піратством, а білоруським літакам заборонили перетинати американський чи європейських просторів. Так само лайнери з США чи ЄС, а також України, перестали літати у відповідному напрямку.

Раніше 9 серпня про посилення санкцій оголосили у Великій Британії та Канаді.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?