Лукашенко закликав репресувати студентів і робітників за протести
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко закликав репресувати студентів і робітників за протести

Лукашенко закликав репресувати студентів і робітників за протести
Джерело:  online.ua

Лідер невизнаного режиму Олександр Лукашенко фактично "благословив" масштабні репресії проти молоді та інших білорусів, які беруть участь у протестних акціях. Він підтримав жорсткі заходи проти студентів і робітників підприємств, які страйкують. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву політика у вівторок, 27 жовтня.

За його словами, червоні лінії на акціях вже давно пройдені, люди все втомилися від усіх цих подій. Лукашенко щодо страйків пояснив, "жодного не потрібно вмовляти — ані робітників, ані студентів, ані лікарів, ані вчителів, ані держслужбовців".

"Не хочуть робітники працювати — не треба. Але їх одиниці, які не хочуть. Студенти: прийшли вчитися — вчіться. Хто хоче, той нехай вчиться. Хто вийшов в порушення закону на несанкціоновані акції, позбавляється права бути студентом. Будь ласка, відправте їх, як я говорив, кого в армію, а кого — на вулицю. Нехай ходять по вулиці. Але вони повинні бути відраховані з вузу. Те ж саме викладачі, їх теж одиниці, які гидко себе ведуть в вишах", - закликав Лукашенко.

Він додав, наразі кожен повинен обирати шлях, яким йому рухатися.

"Повторюю: нікого не просіть і не вмовляйте, це марно. У кращому випадку в цій ситуації ми їх заженемо під плінтус. І вони потім знову звідти вилізуть. Тому нехай визначаються, де вони хочуть жити, як вони хочуть жити й що робити", - говорить про своїх земляків Лукашенко.

Протести по всій Білорусі не вщухають із самого серпня, коли тисячі й мільйони людей вийшли на вулиці своїх міст проти фальсифікацій на президентських виборах і фактичної узурпації влади з боку Олександра Лукашенка.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Кремлі звинуватили білоруських протестувальників у спробі втілити сценарій так званої кольорової революції, яка б зірвала інтеграцію двох країн. Одіозний міністр оборони Сергій Шойгу назвав розкол між Мінськом і Москвою їхньою головною метою, хоча самі білоруси буквально стверджували протилежне.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?