Лукашенко залишать без чемпіонату світу з хокею 2021. IIHF готує рішення про перенесення змагань з Білорусі
Категорія
Спорт
Дата публікації

Лукашенко залишать без чемпіонату світу з хокею 2021. IIHF готує рішення про перенесення змагань з Білорусі

Лукашенко залишать без чемпіонату світу з хокею 2021. IIHF готує рішення про перенесення змагань з Білорусі
Джерело:  online.ua

Чепіонатов світу з хокею 2 021 не скасовуватимуть, через те що змагання заплановані в Білорусі. Але першість перенесуть в іншу країну, так як міжнародна громадськість категорично проти проведення спортивного заходу в країні, де самопроголошений президент Олександр Лукашенко силою розганяє людей, які виступають проти його режиму і фальсифікації президентських виборів. Міжнародна федерація хокею IIHF остаточне рішення про перенесення чемпіонату прийме на наступному засіданні, яке відбудеться 18 січня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Sportschau.

"Провести турнір в Мінську буде дуже складно. Реакція східноєвропейських, західних ЗМІ і політичний тиск дуже серйозний, особливо в Фінляндії, Швеції, Данії та Німеччини. Я скажу, що тут більше справа в політичному тиску, ніж ситуація зі спонсорами (відмову ряду спонсорів від співпраці в разі проведення матчів в Мінську, включаючи Nivea і Skoda). Це погана ситуація, але я думаю, що нам дуже важко піти проти неї. Потрібно проаналізувати ситуацію і прийняти рішення ", - анонсував рішення про перенесення чемпіонату світу з хокею 2021 з Білорусі президент Міжнародної федерації хокею Рене Фазель.

Він заявив, що IIHF вже готує план Б щодо проведення чемпіонату. За словами Фазеля, є три варіанти, де можна провести змагання - це Данія, Латвія і Братислава в Словаччині. Однак, президент IIHF запевнив, що чемпіонат в будь-якому випадку відбудеться.

Нагадаємо, чемпіонат світу з хокею буде проходити з 21 травня по 6 червня. Президент Федерації хокею Рене Фазель кілька днів тому обговорив Олександром Лукашенко деталі змагання і підтвердив, що чемпіонат відбудеться в Мінську і Ризі, як і планувалося. Це рішення викликало хвилю критики в усьому світі. З резолюцією проти проведення турніру в Білорусі виступив Європарламент. Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас заявив, що чемпіонат з хокею в Білорусі буде "найбільшим піар-подарунком Лукашенку і сигналом, який викличе почуття спустошення у демонстрантів", які виступають за зміну влади в країні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що головні спонсори чемпіонату світу з хокею - компанії Nivea і Skoda - відмовилися спонсорувати змагання в 2021 році, якщо вони будуть проходити в Білорусі. У компаніях нагадали, що виступають проти всіх форм дискримінації і насильства, підтримують права людини, тому відмовляться від багаторічного спонсорства, якщо організатором змагань буде Білорусь, де вже майже півроку самопроголошений президент Олександр Лукашенко силою розганяє білорусів, які виступають проти його режиму і за справедливі та чесні вибори.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?