Лукашенко заявив про ввезення "тонн" зброї до Білорусі з України
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко заявив про ввезення "тонн" зброї до Білорусі з України

Лукашенко заявив про ввезення "тонн" зброї до Білорусі з України
Джерело:  online.ua

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко майже кожен день звинувачує Україну в причетності до протестів в Білорусі, незважаючи на те, що вони стали наслідком фальсифікації виборів президента в 2020 році, результати яких не визнає ні міжнародне співтовариство, ні самі білоруси. Черговий скандальний випад Лукашенка на адресу України стосується ввезення зброї і терористів. За словами Лукашенка, білоруські спецслужби змогли викрити і затримати "терористичну групу", яка нібито ввозила тонни зброї через територію України. "Терористи", за словами Лукашенка, готували теракти по всій Білорусі на Новий рік. А керував ними, як уточнив Лукашенко, Микола Автухович - він є відомою людиною в Білорусі, який нас початку 2000 років балотувався в білоруський парламент. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Белта.

"Нещодавно ми затримали групу Автуховича. Мерзотники останні. Зараз ми їх всі канали розкрили. Вони везли тоннами зброю через Україну. І якби хлопці наші їх не накрили, ох нам би Новий рік був ... Я його (Автуховича - ред.), чесно кажучи, недооцінював. Мені доповідав Комітет держбезпеки. Ну, треба, розбирайтеся з ним ... недооцінював. А ось коли вивернули навиворіт ... виявилося, готували теракти по всій країні, і вже почали здійснювати", - заявив Лукашенко.

При цьому Лукашенко згадав, що в Білорусі залишилося ще кілька терористичних груп, члени яких нібито прибувають з інших країн - України, Польщі, Литви. Однак зараз поповнення "банд" новими членами, за словами Лукашенка, ускладнилося через закриті кордони.

"Є кілька групувань ще. Своїх дві-три людини в цих угрупованнях є, звідти (з-за кордону - ред.) надсилають нам. Через Україну. Через Польщу, Литву зараз дуже складно - кордон закрили наглухо. І з Україною зараз закрили вже, миша не проповзе. Через Росію іноді проникають, у нас кордону немає. Але вже не те. Ми це питання тримаємо жорстко на контролі ", - додав Лукашенко.

Нагадаємо, в Білорусі вже п'ятий місяць тривають масштабні протести. Вони почалися 9 серпня після президентських виборів, результати яких не визнали жителі країни і міжнародне співтовариство. Білоруси вимагають скасувати підсумки виборів, відправити старе керівництво у відставку і провести нові вибори, а також притягти до відповідальності силовиків за жорстокі розгони мітингів. Мітинги в Білорусі завжди супроводжуються кривавими нападами з боку підконтрольних Лукашенко силовиків на білорусів. Бійці ОМОН застосовують проти мирних громадян водомети, гумові кулі, сльозогінний газ і світлошумові гранати, а також спецтехніку. В ході розгону протестів в Білорусі вже загинули щонайменше четверо людей. Тисячі людей були затримані за час протестів - їх по кілька днів тримають в переповнених камерах СІЗО, піддаючи тортурам і нелюдським, жорстоким покаранням.

Лукашенко вважає, що за протестами в Білорусі стоїть Захід. Він також звинувачує керівництво України в тому, що воно наказує Білорусі провести нові вибори. Крім України, в протестах, Лукашенко звинувачує Європу, НАТО, Литву, Латвію, Польщу, які, на думку самопроголошеного президента Білорусі, "хочуть знову одягнути білорусів в постоли і поганяти батогом".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко розкритикував медицину в Україні і закликав українських лікарів бігти в Білорусь.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?