Лукашенко знову влаштував жорсткий розгін білорусів в Мінську
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко знову влаштував жорсткий розгін білорусів в Мінську

Лукашенко знову влаштував жорсткий розгін білорусів в Мінську
Джерело:  online.ua

11 жовтня в Мінську проходить черговий день масштабних протестів проти режиму Олександра Лукашенка, який незаконно оголосив себе президентом Білорусі на таємній інавгурації. Команда Лукашенко, легітимність якого не визнають білоруси і міжнародне співтовариство, прийняла нове радикальне рішення - силовики оточили центр білоруської столиці, стягнули військову техніку, проти людей застосовують світлошумові гранати і перцевий газ. Співробітники ОМОНу вже затримали десятки білорусів. Біля стели "Мінськ місто-герой" прихильники опозиції вступили в силове зіткнення з силовиками. Місцеві ЗМІ повідомляють, що таких жорстких зіткнень не було практично два місяці. Що відбувається в Мінську 11 жовтня, повідомляє ONLINE.UA.

У силових органах Білорусі вже підтвердили, що для розгону учасників протесту проти режиму Лукашенка сьогодні використовували водомети і світлошумові гранати. Очевидці повідомляють в соцмережах, що людей розганяють не тільки омонівці, але і невідомі люди в балаклавах та спортивних костюмах, які б'ють білорусів кийками. Також повідомляється, що традиційно в Мінську немає інтернету.

Білоруські ЗМІ публікують моторошні фото і відео жорсткого розгону білорусів силовиками. В ході зіткнень затримано близько 50 осіб, серед них більше 20 журналістів. В результаті зіткнень з силовиками постраждали кілька людей, деяким з них знадобилася допомога медиків.

Нагадаємо, масштабні протести в Білорусі тривають вже третій місяць. Вони почалися 9 серпня після президентських виборів, результати яких не визнали жителі країни і міжнародне співтовариство. Білоруси вимагають скасувати підсумки виборів, на яких, за даними ЦВК, переміг Лукашенко і результати яких не визнав Євросоюз, відправити старе керівництво у відставку і провести нові вибори, а також притягти до відповідальності силовиків за жорстокі розгони мітингів.

Незважаючи на те, що майже весь світ, крім Росії і ще деяких країн, які не визнають легітимність Лукашенко, білоруський диктатор 23 вересня влаштував таємну інавгурацію і оголосив себе президентом Білорусі. Жителі країни обурені тим, що відбувається - вони рішуче налаштовані повалити режим Лукашенка.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко зважився на діалог з опозицією Білорусі. Він несподівано для всіх відвідав СІЗО і влаштував "круглий стіл" з політв'язнями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?