Лукашенко звернувся до України з цинічною вимогою - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко звернувся до України з цинічною вимогою - що сталося

Лукашенко звернувся до України з цинічною вимогою - що сталося
Джерело:  online.ua

Білоруський уряд звернувся до України через двох опозиційних діячів, які виїхали з республіки напередодні. Президент Олександр Лукашенко стверджує, що Мінськ хоче їхнього повернення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російських журналістів, які брали інтерв'ю в диктатора.

За даними кремлівських телеканалів, Лукашенко вважає затримання опозиціонерки Марії Колесникової правильним з точку зору прикордонника.

"Лукашенко сказав, що він в курсі цієї ситуації, вона дійсно хотіла втекти, як він сказав, в Україну, тому що у неї там є нібито сестра. І він як прикордонник вважає, що її затримали правильно. Ну а двох інших товаришів, які все-таки встигли просочитися через кордон, вони зараз просять в України повернути", - наголосили на телеканалі.

Відомо, що двоє опозиціонерів потрапили в Україну, однак згадана Колесникова була затримана. Білоруські неурядові медіа повідомили, що її хотіли відправити за кордон, однак вона порвала власний паспорт — примусова депортація стала неможливою. Як саме вона тоді могла "втекти" - невідомо.

"Він сказав, що йому доповідають. Він знає про це саме зі слів своїх спецслужб і прикордонників. І, за його словами, за розповідями прикордонників, дійсно, вони намагалися перетнути кордон, і затримали машину з Колесникової та двома її соратниками в зоні між білоруським кордоном і українським кордоном. Там є така зона, саме там її взяли. І, дійсно, за його словами, як йому доповідають, Колесникову викинули з машини та помчали. Тому її затримали. Власне кажучи, ці два товариші вирушили в Україну", - оголосили журналісти.

Нагадаємо, Колесникову вранці у понеділок, 7 вересня, затримали невідомі, на дзвінки вона не відповідає.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Білорусі Олександр Лукашенко виступив з новою суперечливою заявою. Після довгих місяців суперечок з Кремлем, ухилянь від тиску та вимог, він все ж таки оголосив — республіка готова до подальшої інтеграції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?