Луценко хоче зняти недоторканність з трьох нардепів: названі прізвища
Категорія
Події
Дата публікації

Луценко хоче зняти недоторканність з трьох нардепів: названі прізвища

Луценко хоче зняти недоторканність з трьох нардепів: названі прізвища

Генеральний прокурор України Юрій Луценко має намір домагатися зняття депутатської недоторканності з трьох народних обранців.
Про це він заявив на брифінгу в Генпрокуратурі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
За його словами, мова йде про позафракційних депутатів Олександра Супруненка і В'ячеслава Костянтинівського, а також представника фракції Опозиційний блок Нестора Шуфрича.
Причиною для таких дій Луценко назвав розслідування про несплату податків цими політиками.
Читайте також: В ідомству Луценка не дали взятися за соратника Януковича
Також він додав, що йде підготовка відповідного подання до Верховної Ради.
"Позавчора отримав нарешті результати позапланової перевірки Державної фіскальної служби по електронних деклараціях трьох з 17 направлених нами народних депутатів. У кожного з цих трьох, а саме: Супруненка, Костянтинівського та Шуфрича, - встановлена ​​несплата податків на суму відповідно 60, 50 і 40 млн" , - сказав Луценко.
Генпрокурор зазначив, що подання про позбавлення недоторканності на цих депутатів буде підготовлено і внесено найближчим часом.
"Я планую найближчим часом підготувати подання до Верховної Ради. Особливість статті 212 - несплата податків - передбачає можливість закриття справи після сплати податків. Тобто у чиновників є два варіанти: сплатити відповідно 60, 50 і 40 млн, і справу буде закрито. Або отримати 3 роки в'язниці", - заявив він, додавши, що вважає прийнятними обидва варіанти.

Читайте також: Стало відомо, як в Раді осміліли колишні регіонали
Відзначимо, що раніше, після кампанії по подачі електронних декларацій політиками, Юрій Луценко пообіцяв перевірити деяких з них.
У ГПУ стверджували, що мають інформацію про те, що "один з народних обранців в період з 2001 по 2016 роки отримав дохід в сумі 600 тис грн, але, за даними його електронної декларації, за 2015 рік йому належать грошові кошти в розмірі майже 22 млн грн".
Варто відзначити, що Супруненко і Костянтинівський є позафракційними, а Шуфрич входить до фракції Опозиційний блок.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Юрій Луценко назвав три головні причини, які викликають зростання злочинності в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?