Луценко, Парубій, Портнов: кого ще очікує допит через розстріли на Майдані
Категорія
Політика
Дата публікації

Луценко, Парубій, Портнов: кого ще очікує допит через розстріли на Майдані

Луценко, Парубій, Портнов: кого ще очікує допит через розстріли на Майдані
Джерело:  Hromadske

Судді постановили задовольнити частково клопотання захисту колишніх представників "Беркуту" щодо допиту у справі про стрілянину на вулиці Інститутській у Києві. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Громадське".

За інформацією телеканалу, суд дозволив допит 15 осіб зі списку "беркутівців", що перебували протягом 18, 19 та 20 лютого 2014 року на місці події. Загалом мова була про 38 імен.

Також був дозволений допит обслуговчого персоналу спеціального транспорту силовиків.

З відомих осіб на допит викликати можуть голову Києва Віталія Кличка, спікера Верховної Ради Андрія Парубія, генпрокурора Юрія Луценка, нардепа Геннадія Москаля, екс-радника Віктора Януковича Андрія Портнова, екс-міністра внутрішніх справ Леоніда Кожару, екс-міністерку юстиції Олену Лукаш, депутата Сергія Пашинського та українського посла у Канаді Андрія Шевченка.

Захист колишніх силовиків "Беркуту" раніше закликав суд дозволити поставити запитання списку свідків з кількох десятків імен.

Нагадаємо, велику кількість злочинів, зареєстрованих під час Євромайдану, умовно об'єднали у пакет "Справа Майдану". В його межах - 89 проваджень, що стосуються, зокрема, загибелі 78 протестувальників та 13 правоохоронців.

Як повідомляв ONLINE.UA, наприкінці 2018 року Луценко зробив заяву про результати експертизи справи щодо розстрілів. Він звинуватив колишніх представників влади у наказах про відкриття вогню.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?