Луценко розповів, як Путін використає Цемаха проти України
Категорія
Україна
Дата публікації

Луценко розповів, як Путін використає Цемаха проти України

Луценко розповів, як Путін використає Цемаха проти України
Джерело:  online.ua

Колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко переконаний, що Кремль буде розігрувати образу з боку Нідерландів на Україну через видачу Росії підозрюваного у справі МН17 Володимира Цемаха. Про це екс-очільник ГПУ написав на своїй сторінці у Facebook, повідомляє ONLINE.UA.

«Звичайно, цю карту образи голландського суспільства (ним же створену) буде розігрувати Путін і його підспівувачі в Європі. Їхня ціль – зняти санкції ЄС проти РФ, які були введені саме після збиття МН17.
Протидія цьому – завдання вищого керівництва держави і МЗС», – пише Луценко.

Також колишній глава ГПУ заявив, що він не бачить «зради» в обміні Цемаха на українських бранців Кремля.

«Для всіх, хто шепоче чи кричить про зраду хочу сказати: українська сторона відклала обмін і зробила (вже після моєї відставки) все можливе в ситуації, яка склалася. Допит Цемаха відбувся. Від угоди зі слідством він відмовився. Видати його Нідерландам ми не маємо права через положення Конституції. судити його голландці зможуть так само, як з березня 2020 судитимуть перших 4 підозрюваних – заочно», – додав Луценко.

Нагадаємо, що відомий політичний експерт і журналіст Віталій Портников сьогодні написав про 5 причин, чому Путін вирішив погодитись на обмін полоненими. Володимир Цемах, на його думку, є ключовою серед них.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?