Ляпас Путіну: у Кремля з'явилася нова проблема з Північним потоком-2
Категорія
Політика
Дата публікації

Ляпас Путіну: у Кремля з'явилася нова проблема з Північним потоком-2

Ляпас Путіну: у Кремля з'явилася нова проблема з Північним потоком-2
Джерело:  online.ua

27 серпня офіційно стало відомо, що суд Німеччини відмовив РФ у спеціальних преференціях для "Північного потоку-2", який команда очільника Кремля Володимира Путіна продовжує прокладати дном Балтійського моря. 

Джерело: "24 канал"

Німецька феміда почала блокувати "Північний потік-2"

Суд ФРН, на відміну від лідерки Німеччини Ангели Меркель, вирішив не заплющувати очі й ухвалювати вердикти з огляду не на закон, а на політичне чи економічне підґрунтя усієї цієї метушні навколо скандального російського газогону.

"Росіяни думали, що прокладуть трубу до Європи власним коштом й зможуть далі тією нею спокійнісінько користуватимуться і качатимуть свій газ Європі. Але це в Росії так працює, як і в Україні також. А от у цивілізованому світі все інакше. Американці та європейці дуже реально переймаються проблемою монополізму. Цивілізований світ не дозволяє монополіям існувати, тож німецький суд відмовив Росії у її, здавалося б, цілком обґрунтованому праві одноосібно користуватися своєю ж трубою", - йдеться в повідомленні.

Попри те, що команда Володимира Путіна власним коштом будувала цю трубу, однак за європейським антимонопольним законодавством, вона не має права ним одноосібно користуватися. Тобто російській владі не дозволяється "Північним потоком-2" качати лише свій газ.

Німецька Феміда офіційно заявила, що половину труби в росіян треба забрати і половина газу в ній має бути не російською.

За словами політичних експертів, це рішення ФРН - справжній ляпас російському президенту Володимиру Путіна та компанії "Газпром".

"В перспективі для нас з вами це може означати, що все ж таки Путін не зможе обійтися без нашої ГТС, що наша труба йому і далі буде потрібною. Відтак він втримається від нового наступу, а натомість продовжить нам з вами, українському бюджету, платити живі гроші за транзит російського газу до Європи територією України", - наголошують аналітики.

Коротко про будівництво "Північного потоку-2"

  • Будівницто скандального російського газогону "Північний потік-2" перебуває на фінальному етапі, одна потужні санкції США блокують продовження процесу та змушують компанії масово покидати цей проєкт.

  • Після цього команда лідерки ФРН Ангели Меркель запропонувала новій адміністрації США Джо Байдена посилити свою підтримку України, щоб РФ змогла завершити проєкт "Північний потік-2" без нових санкцій офіційного Вашингтону.

  • А Європа офіційно вирішила відмовитися від російського газопроводу "Північний потік-2", по якому Москва планує постачати газ до країн ЄС в обхід України. Однак Брюссель стверджує, що буде змушений змиритися з існуванням цього об’єкта.

  • 21 липня США та Німеччина оголосили, що офіційно домовились про завершення будівництва російського газопроводу "Північний потік-2", опублікувавши спільну декларацію з обіцянками Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?