Ляшко назвав фактори, які можуть зірвати початок вакцинації в лютому
Категорія
Україна
Дата публікації

Ляшко назвав фактори, які можуть зірвати початок вакцинації в лютому

Ляшко назвав фактори, які можуть зірвати початок вакцинації в лютому
Джерело:  online.ua

Перша хвиля масової вакцинації проти коронавірусу COVID-19 почнеться не раніше 15 лютого, стверджують у Міністерстві охорони здоров’я. Заступник голови відомства Віктор Ляшко наголосив, саме в цей період на територію держави можуть надійти перші партії препаратів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC News.

За словами головного санітарного лікаря, існує багато факторів, які впливають на дати.

“Можемо сказати, що в районі 15 лютого. Десь так. Можливо і пізніше. Багато процесів на етапі узгодження”, - наголосив посадовець.

Він допустив, що через якийсь інцидент перші партії вакцини можуть не дійти до України у встановлений термін. Тоді початок масової імунізації відповідно відтерміновується.

“Наприклад, не відпустять партію, партія потрапить у ДТП, літак не вилетить через негоду. Якщо ми не отримаємо у лютому вакцину, то лише через такі от речі. Я більш ніж впевнений, що у лютому почнеться кампанія з імунопрофілактики проти коронавірусу”, - стверджує Ляшко.

Він не назвав виробника, чия вакцина, як передбачається, надійде в Україну першою. Йдеться про препарат за безкоштовною програмою COVAX та придбаний українською стороною бюджетним коштом, вони відрізняються.

Наприклад, якщо буде реалізовано перший варіант, то це може бути найвідоміша вакцина Pfizer. Україна розраховує отримати безкоштовно від 8 до 16 мільйонів доз препарату за цією ініціативою.

Офіційно контракт самостійне на придбання вакцини українська влада уклала лише з китайським виробником Sinovac. Попередні дослідження вказували на 50%-ну ефективність цього засобу, однак розробники вказують на понад 70%-ну завдяки збільшенню інтервалу між щепленнями.

Як повідомляв ONLINE.UA, Євросоюз може заблокувати експорт вакцини Pfizer проти коронавірусу COVID-19, яку виготовляють у Бельгії, до Великої Британії. Офіційний Брюссель розглядає такий крок у відповідь на зрив поставок препарату AstraZeneca.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?