Ляшко озвучив головні протипоказання для вакцинації проти COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

Ляшко озвучив головні протипоказання для вакцинації проти COVID-19

Ляшко озвучив головні протипоказання для вакцинації проти COVID-19
Джерело:  online.ua

Вакцинація в Україні стартувала 24 лютого, однак триває станом на початок березня поки що перший етап, який передбачає щеплення. Його обмежено розширили до інших категорій громадян, якщо препарат з якихось причин залишиться не затребуваним чи підлягатиме утилізації. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко на тлі цих подій оголосив перелік протипоказань до вакцинування проти коронавірусу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг Ляшка.

За його словами, в інструкції до препарату CoviShield говориться про підвищену чутливість до активної фармацевтичної складової вакцини, яку вказано в документації виробника.

Окрім того, головними протипоказаннями стали:

  • супутні захворювання, які супроводжуються підвищенням температури чи навіть лихоманки;

  • тромбоцитопенія або ж порушення згортання крові;

  • послаблений імунітет.

Водночас головний санлікар відзначив, незначне підвищення температури — не протипоказання до щеплення, однак цьому повинна передувати консультація з лікарем.

Вакцинація проти COVID-19 в України проходить на абсолютній добровільній основі, а щеплення, які надає безпосередньо держава — безоплатне.

Наразі щеплення перш за все отримують медики, оскільки вони щодня стикаються з ризиками інфікуватися коронавірусом. Одночасно з цим вакцину надають іншим категоріям населення, однак лише за умови відмови особи, для якої вона передбачалася чи якщо упаковка з вакциною була відкрита, а дозування вистачило з запасом.

Як повідомляв ONLINE.UA, в уряді раніше неодноразово висловлювалися на користь введення можливості платної вакцинації, однак це можливо лише після отримання нових партій різних препаратів. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що ціни на такі послуги зовсім не будуть “космічними” — на це вказують поточні дані компаній-розробників.

За його словами, ціна на дві дози препарату Pfizer не можуть коштувати близько тисячі доларів. Він стверджує також, що вакцинація повинна за рік чи півтора охопити близько 22 мільйонів українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?