Ляшко озвучив складнощі зі зберіганням вакцини проти коронавірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

Ляшко озвучив складнощі зі зберіганням вакцини проти коронавірусу

Ляшко озвучив складнощі зі зберіганням вакцини проти коронавірусу
Джерело:  online.ua

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко визнав, що отримання та довгострокове зберігання мільйонів доз вакцини проти коронавірусу постає перед Україною як складне завдання. Водночас держава має потужності для цього та, відповідно, проведення кампанії з масової імунізації населення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг посадовця у п’ятницю, 5 лютого.

За його поясненням, українська сторона звернулася до Європейського інвестиційного банку для оновлення холодильного обладнання у державі.

“Щодо логістики. Є вакцина, яка потребує температуру зберігання −80 градусів для національного складу, інші вакцини, які на сьогодні використовуються і дозволені до використання, потребують температури +2 до +8 градусів. У нас є потужності для зберігання, як першої, так й другої вакцини. Коли ми говоримо про вакцину з температурою зберігання +2-8 градусів, то наше державне підприємство “Укрвакцина”, МОЗ, має потужності для зберігання близько 30 млн доз вакцини”, - наголосив Ляшко.

Наразі українська влада володіє 25 складами на регіональному рівні, вони здатні зберігати тримісячний обсяг доз вакцин.

“Також ми маємо 490 районних пунктів складування, й надалі це холодильне обладнання, яке розташовується в пунктах щеплення”, - додав посадовець.

МОЗ передбачає контролювати холодовий ланцюг у період проведення масової вакцинації.

“Паралельно з цим ми подали заяву до Європейського інвестиційного банку й хочемо оновити повністю все холодильне обладнання, яке у нас на сьогодні розміщується в кабінетах щеплень, які навіть використовуються і для рутинної імунопрофілактики”, - стверджує головний санлікар.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Україні готують платформу, на якій можна буде записатися на COVID-вакцинацію онлайн. Запис стартує 10 лютого, а щеплення, орієнтовно, почнуть робити з 15 числа. Чиновники готують також комунікаційну кампанію, щоб інформувати українців, як можна отримати вакцину, як записатися на щеплення, які існують групи ризику, де зробити щеплення від коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?