Ляшко уточнив особливості масової вакцинації проти коронавірусу в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Ляшко уточнив особливості масової вакцинації проти коронавірусу в Україні

Ляшко уточнив особливості масової вакцинації проти коронавірусу в Україні
Джерело:  online.ua

Міністерство охорони здоров’я узгодило створення мобільних бригад, які проводитимуть щеплення проти коронавірусу COVID-19 за адресою. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко додав, громадяни зможуть одночасно вакцинуватися самостійно у спеціальних кабінетах. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на трансляцію онлайн-дискусії “Вакцинація. Корупція. COVID-19”.

За його словами, головна складність у вакцинації — суворих умовах, яких вимагає препарат.

“Ми повинні розуміти, що кабінети щеплень, які масово відкривалися, до прикладу, в Берліні в Ізраїлі, тут питання знову ж таки в отриманні першої великої партії з температурою зберігання -80 градусів і за технологіями, які раніше ніколи не використовувалися в кампаніях імунопрофілактики. Тому всі робили ці центри, наближуючи їх до великих складів, де зберігаються імунобіологічні препарати на довгостроковий термін. Надалі є плюси і мінуси таких компаній”, - стверджує Ляшко.

Він додав, українська сторона брала до уваги іноземний досвід та оприлюднені критерії. Було вирішено розпочинати вакцинацію завдяки кабінетам щеплень в амбулаторіях і центрах первинної медико-санітарної допомоги.

“Паралельно з цим будуть працювати мобільні бригади, які виїжджатимуть в заклади охорони здоров'я, соціальні установи, в організовані колективи — це можуть бути школи, великі підприємства тощо, де буде чіткий список, визначена кількість доз і як працювати. На одну мобільну бригаду розраховується кількість проведених щеплень, це близько 100 на добу. У той час, як в пунктах щеплень, менше, але там доступність буде більша. Але всі матимуть доступ”, - резюмував Ляшко.

Санлікар зауважив, людям дадуть можливість дізнатися адресу найближчого до них такого пункту вакцинації. Також він сподівається на збільшення обсягів вакцини у світі у другій половині 2021 року, що призведе водночас до зменшення ціни й підвищення доступності.

Станом на 27 січня Україна ще не отримала жодної партії вакцини за жодним договором про придбання чи міжнародною програмою.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Євросоюзі виступили з серйозними претензіями до компанії AstraZeneca, яка відома розробкою та виробництвом вакцини проти коронавірусу COVID-19. Офіційний Брюссель вважає, що фармацевти не надали повної інформації щодо зриву поставок препарату до країн-учасниць співдружності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?