Люди і раніше вмирали - Лукашенко прийняв чергове резонансне рішення
Категорія
Світ
Дата публікації

Люди і раніше вмирали - Лукашенко прийняв чергове резонансне рішення

Люди і раніше вмирали - Лукашенко прийняв чергове резонансне рішення
Джерело:  online.ua

Білоруський лідер Олександр Лукашенко прийняв чергове резонансне рішення - він вирішив не скасовувати парад Перемоги в Білорусі 9 травня. Він заявив, що просто не може скасувати захід, так як є тисячі бажаючих його відвідати. Також Лукашенко, ризикуючи життями і здоров'ям людей, вирішив зібрати їх на параді в Мінську, щоб потім ніхто не сказав, що білоруська влада злякалася інфекції. Про рішення Лукашенко провести парад Перемоги, незважаючи ні на що, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу білоруського лідера.

"Повинен сказати, що ми не можемо скасувати парад. Просто не можемо. Я довго над цим думав. Звичайно, це емоційна, глибоко ідеологічна річ. Треба пам'ятати, що ті люди (учасники війни - ред.) теж вмирали, може бути, і від вірусів, інших хвороб. Але вони це не відчували часом і про це не думали. І вмирали вони заради нас, як би це пафосно не звучало. І подумайте, що скажуть люди. Може, не відразу, через день, через два після цього , - скажуть, що злякалися. Мене дуже хвилює, що люди не схвалять, якщо ми, злякавшись, розбредемося по норах. І взагалі, Білорусь - це живий пам'ятник тієї війни. І я думаю, що в цей день тут могли б бути присутніми представники всіх держав ", - заявив Лукашенко.

При цьому глава Білорусі все ж вирішив не тягнути людей силою на захід. Він дав доручення організаторам параду прийняти тільки тих, хто хоче - а таких, за словами Лукашенка, тисячі.

"Не хочуть люди, бояться, бережуть здоров'я - ми це зрозуміємо. Досить сьогодні бажаючих - тисячі і тисячі людей хочуть, щоб цей захід пройшов", - підкреслив білоруський лідер.

Лукашенко додав, що окремі російські депутати і сенатори також висловили бажання відвідати парад у Мінську, так як в Путін вирішив все ж таки скасувати аналогічний захід в Москві.

"Ми вітаємо це. Нехай приїжджають. Якщо треба для цього виділити засоби зв'язку, ми забезпечимо. У нас аеропорт відкритий. Думаю, ми з керівництвом Росії домовимося про перельоті бажаючих побувати у нас. Ми від наших друзів і братів не закриваємо двері", - запевнив Лукашенко.

На завершення наради Лукашенко в черговий раз підкреслив, що парад - це не найнебезпечніший з точки зору епідеміологів і вірусологів захід. Він звернув увагу, що ні в минулі, ні в майбутні свята і вихідні дні обмежень в країні не вводилося, і люди самі вирішували, де їм бути. Але при цьому білоруси, за словами президента, вирішили самі захищати себе від коронавіруса, тому і не влаштовували масових скупчень.

Важливо додати, що за даними на 3 травня, в Білорусі виявлено 15828 випадків зараження коронавірусною інфекцією. 97 осіб померли, 3117 осіб одужали. Місцевий МОЗ вважає ситуацію з коронавірусом контрольованою. Тим часом Всесвітня організація охорони здоров'я назвала Білорусь одним з лідерів за темпами приросту хворих COVID-19 в Європі. ВООЗ рекомендувала Мінську відкласти масові заходи і призупинити діяльність другорядних підприємств і організацій, але Лукашенко всупереч цим рекомендаціям вирішив проводити парад Перемоги.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко знову проігнорував останні дані про коронавірус. Він заявив, що на території його країни не зафіксували жодної смерті через COVID-19 - всі люди з підтвердженою інфекцією, за твердженням Лукашенко, вмирають від супутніх захворювань.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?