Люди Медведчука придбали новий канал — його журналісти оголосили бойкот "колаборанту"
Категорія
Політика
Дата публікації

Люди Медведчука придбали новий канал — його журналісти оголосили бойкот "колаборанту"

Люди Медведчука придбали новий канал — його журналісти оголосили бойкот "колаборанту"
Джерело:  online.ua

Оточення олігарха Віктора Медведчука нещодавно втратило фактично всі медіаактиви — через санкції Ради національної оборони та безпеки України. Три телеканали, що були номінально підпорядковані нардепу Тарасу Козаку (а це “112 Україна”, ZIK, NewsOne), заблоковані у країні. Утім, це не завадило людям так званого “кума Володимира Путіна” придбати якимось чином інший телеканал. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відкриті джерела.

Йдеться про “NTA Пряма мова Львова”, його офіційно придбало ТОВ “Медіахолдинг “Новини”. Єдиний державний реєстр фізичних та юридичних осіб вказує, що власник встановив статутний капітал у 375 тисяч гривень. Статутний капітал самого холдингу сягає 100 гривень.

“Колектив телеканалу NTA засуджує рішення директора ПП "НТА — Незалежне телевізійне агентство" Романа Любицького продати власний телеканал "Перший Незалежний" ТОВ “Медіахолдинг "Новини”, яке 18 лютого створили 100 працівників “каналів Медведчука”... Вважаємо неприпустимою будь-яку співпрацю зі структурами, що діють в інтересах країни-агресора Росії”, - наголосили представники купленого телеканалу у Facebook.

На цей інцидент звернув увагу журналіст Денис Казанський. Він порівняв ситуацію з телеканалом ZIK кілька років тому, коли його придбали люди Медведчука для поширення російської пропаганди. Сотні робітників каналу були звільнені чи пішли самі через зміну керівництва, закритими виявилися цілі програми.

Журналіст вважає, ситуація повторюється, оскільки олігарх просто “вб’є” ще один канал, який йому раптово знадобився для своїх політичних цілей.

“Яким чином стала можлива ця угода, якщо весь бізнес Медведчука та його оточення під санкціями? Тільки нещодавно (Вадим) Рабинович скаржився, що Тарас Козак через санкції не може навіть ліки в аптеці купити... Тобто, знову маємо ситуацію, коли Медведчук, який тільки що скаржився на цензуру і репресії, буде ламати колектив чергового каналу, звільняти неугодних йому журналістів, а сам канал фактично вбивати, перетворюючи його в четвертий пропагандистський смітник”, - вважає Казанський.

Як повідомляв ONLINE.UA, українські спецслужби знову зацікавилися персоною олігарха Віктора Медведчука вже після того, як були введені санкції проти нього та його дружини Оксани Марченко. Цього разу приводом стало оприлюднення у медіа запису нібито розмови “кума Володимира Путіна” з колишнім куратором Кремля по Україні Владиславом Сурковим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?