Люди помруть від голоду - Саакашвілі прокоментував скандал зі своїм призначенням
Категорія
Політика
Дата публікації

Люди помруть від голоду - Саакашвілі прокоментував скандал зі своїм призначенням

Люди помруть від голоду - Саакашвілі прокоментував скандал зі своїм призначенням
Джерело:  online.ua

Колишній президент Грузії Михаїл Саакашвілі відреагував на скандал щодо свого призначення на пост глави Виконавчого комітету реформ в Україні. Він вважає, що Грузії дуже потрібні хороші відносини з Україною, а якщо Тбілісі почне їх псувати, то грузинському народу загрожує масовий голод і біди. Такі наслідки за відкликання посла Грузії з України він передрік під час телеканалу Mtavari Arxi, передає ONLINE.UA з посиланням на грузинське видання Sova.

"Кинути тінь на відносини з Україною буде катастрофою, і завтра люди в Грузії помруть від голоду", - підкреслив Саакашвілі, нагадавши про різницю розмірів країн.

Він заявив, що Грузія потребує України, адже велика частина товарів в грузинських магазинах від українських постачальників - це зернові, гречка, м'ясопродукти, молоко. Крім того, Саакашвілі нагадав, що Україна є і важливим ринком збуту.

"Якщо Грузія зникне для України, на людях в Україні це не позначиться. Якщо ж Україна зникне для Грузії це будуть порожні прилавки в магазинах, масовий голод, біди. Тому, звичайно, про це не йдеться, і Україна цього не зробить" , - додав Саакашвілі.

Він також згадав протест Росії проти його призначення. На думку Саакашвілі, що говорять "російські шнирі" взагалі ні для кого не має мати значення.

"Для Росії це було дуже принципове питання. Що будуть говорити російські шнирі - не має значення. Для Росії це було чіткою демонстрацією того, що Україна - незалежна країна, а її президент - повний гідності президент незалежної держави. Я не хочу бути яблуком розбрату. Але демонструвати і нагадувати про це Росії і міжнародній спільноті - необхідно ", - підкреслив політик.

Нагадаємо, 7 травня український глава Володимир Зеленський призначив експрезидента Грузії і колишнього голови Одеської ОДА Михаїла Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ. Це призначення викликало обурення у грузинської влади, яка дивується, як офіційний Київ може призначати засуджену судовою системою за тяжкі злочини людину на посаду. У зв'язку з призначенням Саакашвілі Грузія вирішила відкликати свого посла з України. Зеленський назвав це помилкою і закликав не втручатися в кадрову політику нашої держави.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський нарешті розкрив всі карти щодо призначення Саакашвілі. Президент пояснив, навіщо він дав посаду колишньому президенту Грузії і уточнив, коли чекає результатів його роботи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?