Навіщо Саакашвілі дали посаду - Зеленський нарешті розкрив всі карти
Категорія
Політика
Дата публікації

Навіщо Саакашвілі дали посаду - Зеленський нарешті розкрив всі карти

Навіщо Саакашвілі дали посаду - Зеленський нарешті розкрив всі карти
Джерело:  Укрінформ

Скандальне призначення колишнього грузинського лідера Михаїла Саакашвілі на пост глави Виконавчого комітету реформ викликало велику резонансну реакцію у всьому світі - політики, експерти та прості люди дивуються, навіщо ексголові Одеської області знову дали посаду. Ясність у ситуацію нарешті вніс президент України Володимир Зеленський. Він пояснив, чому довірив Саакашвілі реформи в Україні і назвав терміни, коли він чекає результатів роботи експрезидента Грузії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

Зеленський вважає, що Саакашвілі в період президентства в Грузії дійсно зміг подолати корупцію і створити сучасну митницю, а також зміг залучити хороші інвестиції в країну.

"Ми з ним багато про це говорили. Він розповів, що свого часу поставив нових людей на митниці, потім всіх розігнав. Через деякий час поставив інших - і довелося розігнати знову. Ну, така складна річ реформа митниці. Я хочу, щоб він нею займався. Другий момент - у нього досить міцні інвестиційні зв'язки з багатьма країнами. Коли вони будували Батумі - це було залучення різних інвесторів, тоді там побудували великі мережеві готелі. у нього є досвід ", - пояснив Зеленський своє рішення.

Також президент зізнався, що його цікавить допомога Саакашвілі з приводу пенсійної реформи, яка потрібна в Україні. Зеленський підкреслив, що на новій посаді у ексглави Грузії багато справ і багато реформ, результатів за якими український лідер чекає найближчим часом.

"Результати роботи від Саакашвілі очікую не на другий день після його призначення, але в найближчі місяці він повинен бути. Результат - з приводу дерегуляції в бізнесі і реформи митниці", - додав президент.

Нагадаємо, 7 травня Зеленський призначив експрезидента Грузії і колишнього голови Одеської ОДА Михаїла Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ. Це призначення викликало обурення у грузинської влади, яка дивується, як офіційний Київ може призначати засуджену судовою системою за тяжкі злочини людину на посаду. У зв'язку з призначенням Саакашвілі Грузія вирішила відкликати свого посла з України. Зеленський назвав це помилкою і закликав не втручатися в кадрову політику нашої держави.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Грузія озвучила попередження Україні через призначення Саакашвілі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?