Люди Путіна екстрено прибули в Білорусь - причина шокує
Категорія
Політика
Дата публікації

Люди Путіна екстрено прибули в Білорусь - причина шокує

Люди Путіна екстрено прибули в Білорусь - причина шокує
Джерело:  online.ua

3 вересня член команди очільника Кремля Володимира Путіна та чинний прем'єр-міністр РФ Михайло Мішустін виступив з неочікуваною заявою - він офіційно повідомив про те, що Москва і Мінськ "досягли прогресу щодо майбутньої "Союзної держави". За його словами, практично всі ключові міністри російського кабінету приїхали до Мінська, щоб обговорити порядок денний. Про це Михайло Мішустін розповів на зустрічі в Мінську з в.о. президента Білорусі Олександром Лукашенком, інформує ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".

"У нас щодо багатьох питань прогрес, в тому числі з питання майбутньої Союзної держави, яку буде засновано на абсолютно незалежній позиції наших держав, але з відповідними заходами економічного характеру, про які ми домовлялися", - заявив Михайло Мішустін.

Окрім того, він наголосив, що сторони обговорюють зняття бар'єрів у торгівлі, розширення співпраці в культурі, спорті, охороні здоров'я, енергетиці, промисловості.

Що важливо розуміти, уже два роки поспіль команда очільника кремля Володимира Путіна вимагає від президента Білорусі Олександра Лукашенка, якого не вважає легітимним міжнародна спільнота, реальних кроків в бік більш глибокої інтеграції двох країн, пов'язаних договором 1999 року про створення Союзної держави Росії і Білорусі. Варто звернути увагу на те, що 9 серпня в Білорусі тривають акції протесту проти фальсифікованих Лукашенком виборів президента. Політичні аналітики побоюються, що Лукашенко може "здати незалежність" країни в обмін на підтримку президента РФ Володимира Путіна.

Нагадаємо, також нещодавно стало відомо, що Олександр Лукашенко в 2014 році пропонував створити українсько-білоруський союз з собою на чолі. Відомий політик Дональд Туск розповів, що саме у такий спосіб диктатор робив вигляд, що намагається зупинити команду очільника Кремля Володимира Путіна та агресію РФ проти України.

"Не через турботу про Україну, а через страх втратити владу. Всі тоді боялися, що Росія не зупиниться на анексії Криму, а Лукашенко боявся неконтрольованого розвитку подій, жертвою якого могла стати не тільки Україна, а й Білорусь. І це могло означати і його кінець" — заявив Туск.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Л укашенко почав публічно погрожувати  санкціями країнам Балтії — Литві, Латвії та Естонії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?