Люди Путіна екстрено прилетіли в Білорусь
Категорія
Світ
Дата публікації

Люди Путіна екстрено прилетіли в Білорусь

Люди Путіна екстрено прилетіли в Білорусь
Джерело:  online.ua

Вранці 27 травня на південному сході Білорусі приземлився літак спеціального льотного загону "Росія" Ту-214 ПУ - на ньому літає керівництво ФСБ РФ. Поки невідомо, з якої причини літак уряду Росії прибув в Гомель, а не Мінськ, і хто перебуває на його борту.

Джерело: дані Flight Radar 24

Відомо, що літак російського уряду з бортовим номером RA-64523 вилетів з аеропорту "Внуково" о 09:37 за московським часом і приземлився в Гомелі о 10:39. Дані трекера також вказують, що напередодні цей борт повернувся з Сочі, де зараз, як відомо, знаходиться президент Росії Володимир Путін.

Літак ФСБ РФ приземлився в Гомелі (карта - flightradar24)

Жителі Білорусі в соцмережах пишуть, що в Гомелі з самого ранку сьогодні стягнули кілька автобусів з бійцями ОМОН, які оточили вулиці міста. Інформації про можливе знаходження в Гомелі самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка немає.

В Білорусь приїхав російський прем'єр Михайло Мішустін

У Росії тим часом повідомили, що 27 травня в Білорусь відправляється прем'єр-міністр РФ Михайло Мішустін, але чи був саме він на борту літака ФСБ, який приземлився в Гомелі, поки невідомо. Мішустін пробуде в Білорусі два дні. Він проведе переговори з главою уряду Білорусі Романом Головченко, з яким в першу чергу обговорить інцидент з літаком Ryanair в Мінську, який режим Лукашенко навмисне посадив під приводом мінування заради затримання опозиційного журанліста Романа Протасевича.

Це буде вже друга поїздка Мішустіна в Білорусь в поточному році і четверта за весь час його роботи на посаді прем'єр-міністра РФ. Останній раз російський чиновник був в Білорусі місяць тому - в середині квітня. Тоді він зустрічався з Головченко і Лукашенко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?