Люди Путіна продали винзавод "Коктебель" в Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Люди Путіна продали винзавод "Коктебель" в Криму

Люди Путіна продали винзавод "Коктебель" в Криму
Джерело:  online.ua

Проросійська влада в окупованому Криму, яка виконує накази очільника Кремля Володимира Путіна, "продала" завод марочних вин "Коктебель" за 110,2 млн рублів ТОВ "Завод марочних вин "Коктебель", який був орендарем об'єктів заводу. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на російський сайт для розміщення інформації про проведення торгів.

"Переможцем аукціону 26 січня визнаний учасник №538005 – Товариство з обмеженою відповідальністю "Завод марочних вин Коктебель", який запропонував під час проведення торгів найвищу ціну лота №1 у розмірі 110 млн 178 тис рублів з урахування ПДВ", – сказано в офіційному повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що окрім ТОВ "Завод марочних вин "Коктебель", до аукціону також допустили "НТЦ "Кристаллкор" з РФ (Санкт-Петербург) і фізособу Андрія Шкловського, який є засновником ТОВ "Бонусмолл" у Пермі (Росія). Також відомо, що раніше до аукціону не допустили московське АТ "Новий бізнес парк", оскільки ця компанія не подала повний пакет документів.

Згідно з даними українських журналістів, ТОВ "Завод марочних вин "Коктебель" заснували ще 6 років тому. Компанія на 99,8% належить ТОВ "Гатчинський спиртовий завод" з Ленінградської області РФ. Наразі відомо, що підприємство належить Михайлу Якубчику, якого росЗМІ називають родичем директора Служби зовнішньої розвідки РФ Сергія Наришкіна.

Як уже згадувалося раніше, завод марочних вин "Коктебель" був заснований у 1879 році. У нього є власні виноградники на площі близько 1070 га і ємнісний парк не менше 5 мільйонів літрів для виробництва тихих вин і не менше 6 млн літрів - для виробництва десертних вин і портвейнів.

Мінреінтеграції пообіцяло ініціювати національні санкції та судове переслідування щодо осіб, причетних до "продажу" в окупованому Криму виноробного заводу "Масандра". В МЗС України вже попередили команду Путіна, що РФ буде нести відповідальність за так званий продаж "експропрійованого концерну "Масандра" в анексованому Криму.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кремль відреагував на вимогу  назвати юридичних власників палацу Путіна

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?