Люди Путіна розгорнули в Криму ракетний комплекс Бастіон
Категорія
Світ
Дата публікації

Люди Путіна розгорнули в Криму ракетний комплекс Бастіон

Люди Путіна розгорнули в Криму ракетний комплекс Бастіон
Джерело:  online.ua

Команда очільника Кремля Володимира Путіна направила російський протикорабельний ракетний комплекс "Бастіон" до окупованого Росією Криму — згідно з останніми даними, він уже прибув туди для нових навчань. Окрім того, наголошується, що комплекси вже встигли розгорнути та підготувати до "умовної стрільби". Про це повідомляє "Радіо Свобода" із посиланням на інформацію, отриману на російському флоті, передає ONLINE.UA.

Російські військові стверджують, що дивізіон "Бастіону" проведе спільні навчання з екіпажем одного з фрегатів російського Чорноморського флоту. Наразі відомо, що у заході задіяно понад 15 одиниць техніки і близько 100 військовослужбовців.

Варто звернути увагу на те, що протикорабельний ракетний комплекс "Бастіон" призначений для захисту морського узбережжя довжиною понад 600 км і ураження надводних кораблів. За словами російських військовослужбовців, РК може вражати морські цілі на відстані 350 км і наземні цілі на відстані 450 км. Комплекси "Бастіон" розгорнуто на всіх флотах ВМФ Росії, зокрема на Курилах та в Калінінградській області, а також в Сирії.

Що важливо розімити, 28 січня також стало відомо, що американський есмінець USS Porter прямує до Чорного моря. Про це офіційно зу Twitter 6-го флоту США.

"USS Porter почав перехід у Чорне море з метою здійснення операцій з морської безпеки у регіоні. Кораблі флоту США та літаки регулярно проводять операції у Чорному морі задля підтримки наших союзників у НАТО і партнерів", - йшлося у повідомленні.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, нещодавно генсек НАТО Єнс Столтенберг закликав членів Військового комітету Альянсу збільшувати витрати на оборону. Він запевнив, що це необхідно невідкладно зробити через постійну агресію з боку РФ та режиму очільника Кремля Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?