НАТО терміново звернувся до членів блоку через проблеми з РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

НАТО терміново звернувся до членів блоку через проблеми з РФ

НАТО терміново звернувся до членів блоку через проблеми з РФ
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг звернувся з терміновим закликом до усіх членів блоку — він наголосив, що Альянс повинен залишатися готовим до вирішення будь-яких викликів серед більш непередбачуваного і конкурентоспроможного світу. Окрім того, він попросив членів Військового комітету Альянсу збільшувати витрати на оборону. За його словами, це необхідно невідкладно зробити через постійну агресію з боку РФ та режиму російського диктатора Володимира Путіна. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт НАТО.

"Наші збройні сили забезпечили, щоб ця криза охорони здоров'я не перетворилася на кризу безпеки, але COVID-19 не змусив інші проблеми зникнути... Нашій демократії, нашим цінностям та порядку, заснованому на правилах, кинули виклик. Тож ми повинні залишатися готовими до вирішення будь-якого виклику, який може з'явитися в майбутньому", — підкреслив генсек НАТО.

Саме тому Єнс Столтенберг закликав членів блоку продовжувати збільшувати витрати на оборону, інвестувати в сучасні можливості та підвищувати готовність збройних сил до вирішення глобальних викликів, таких як агресивні дії Росії, тероризм та збільшення впливу Китаю. Очільник Альнсу також звернув увагу на те, що розраховує на співпрацю з новим президентом США Джо Байденом, оскільки США та Європа надійні партнери НАТО.

Окрім того, Єнс Столтенберг наголосив, що він представить свої рекомендації щодо підготовки НАТО до майбутніх викликів, коли лідери країн-членів союзників цього року зустрінуться в Брюсселі. Політик хоче, щоб Альнс почав використовувати більш глобальний підхід і тісно співпрацювати з демократіями в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. Що стосується Афганістану, Столтенберг зазначив, що мирні переговори між урядом Афганістану і "Талібаном" є історичною можливістю, і що будь-яке коригування рівня військ НАТО в країні повинно ухвалюватися союзниками скоординовано.

Варто зазначити, що під час одноденної зустрічі начальники оборонних сил Об'єднаних сил зосередяться на операціях НАТО, реагуванні на кризу коронавірусу та документах стратегічного військового планування.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, стали відомі деталі переговорів Джо Байдена та Володимира Путіна щодо України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?