Люди зі зброєю - не учасники ООС: в штабі відреагували на ситуацію із Зеленським у Золотому
Категорія
Україна
Дата публікації

Люди зі зброєю - не учасники ООС: в штабі відреагували на ситуацію із Зеленським у Золотому

Люди зі зброєю - не учасники ООС: в штабі відреагували на ситуацію із Зеленським у Золотому
Джерело:  online.ua

Озброєні люди у військовій формі, яких президент України Володимир Зеленський закликав скласти зброю в Золотому, не є представниками будь-яких силових відомств або ЗСУ, які можуть перебувати в районі проведення ООС на Донбасі. Їх нелегальному перебуванню там найближчим часом буде дано правову оцінку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу штабу ООС.

"Люди, які спілкувалися з президентом, не належать ні до однієї з наступних категорій, а тому знаходяться в Золотому зі зброєю нелегально, порушуючи зазначений закон про ООС, чому надається належна правова оцінка", - сказано в заяві.

У штабі наголосили, що категорії військових, які можуть перебувати в зоні проведення ООС зі зброєю, чітко прописані в законі про операцію об'єднаних сил. Люди зі зброєю, які представились Зеленському добровольцями, не можуть на законних підставах перебуває в зоні ООС, тому що не відносяться ні до однієї з наступних категорій.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський терміново приїхав на Донбас, щоб поспілкуватися з місцевими жителями і військовими в Золотому, де планується розведення військ згідно з формулою Штайнмаєра. У мережі з'явилося відео зустрічі Зеленського з групою озброєних чоловіків, яких він закликав скласти зброю заради того, щоб настало перемир'я і окуповані території повернулися під контроль України. Вони ж вступили в суперечку з президентом України, виступаючи проти відводу військ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?