Люк Шеньє очолить Kyiv Post. Колектив видання шукає підтримки
Категорія
Україна
Дата публікації

Люк Шеньє очолить Kyiv Post. Колектив видання шукає підтримки

Люк Шеньє очолить Kyiv Post. Колектив видання шукає підтримки
Джерело:  online.ua

Звільнені журналісти найстарішого англомовного видання України Kyiv Post заявили про готовність створити нове медіа. Колектив вважає неможливим співробітництво з власником, який намагається впливати на редакцію та позбавляється незручних журналістів. Також сьогодні стало відомо, що Люк Шеньє повертається на посаду гендиректора видання.

Джерело:  Facebook штатної авторки Kyiv Post Анни Миронюк

Працівники під час останніх переговорів з власником видання, одеським забудовником Аднаном Ківаном запропонували йому продати Kyiv Post, щоб вийти з конфліктної ситуації. Та він відмовився і зі свого боку запропонував звільненому колективу з 50 людей повернутись в Kyiv Post з оновленим менеджментом.

“Та команда вважає неможливим співробітництво з власником, який намагається впливати на редакцію та позбавляється незручних журналістів. Якщо нам не вдасться зберегти бренд Kyiv Post, ми збережемо його цінності. Ми заявляємо про готовність започаткувати нове медіа”, - йдеться у спільній заяві журналістів.

Наразі працівники згаданого ЗМІ працюють над розробкою стратегії та бізнес-моделі, а також шукають інвесторів та рекламодавців.

Люк Шеньє повернувся до своєї посади генерального директора Kyiv Post

Тим часом до своєї посади повернувся генеральний директор англомовної газети Kyiv Post. Новий СЕО Люк Шеньє планує обговорити з раніше звільненою редакцією видання можливість продовження співпраці.

"Я висловлюю щиру подяку та глибоку пошану журналістам та іншим співробітникам Kyiv Post. Розумію: несподіваний характер оголошення у понеділок був тривожним, я намагаюся переконатися, що жоден співробітник не залишиться без розумної матеріальної підтримки, незалежно від того, чи хоче він бути частиною розширеною Kyiv Post. У найближчі тижні сподіваюся зустрітися з усією командою особисто та обговорити можливість продовження нашої співпраці", - цитує Шеньє прес-служба видання.

Шеньє каже, що отримав запевнення від власника Kyiv Post Аднана Ківана щодо незалежності редакційної політики видання. Наразі відомо, що видавець має в планах зберегти друковану версіюта запустити українську версію проєкту.

Нагадаємо, у 2018 році Аднан Ківан викупив видання у бізнесмена Мохаммада Захура.
Люк Шеньє відомий тим, що очолював Kyiv Post з 2016 по 2018 рр., Згодом він став засновником агентства PLAN C. Його компанія Titanium Presentations, яку заснував у 2013 році, відзняла низку рекламних роликів для Кабінету міністрів. Йдеться про серію під назвою "Ukraine. Open to U". Якийсь час Шеньє також був цифровим директором "MTV Україна".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?