Має хвилювати всіх - МВФ поставив жорстку вимогу Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Має хвилювати всіх - МВФ поставив жорстку вимогу Україні

Має хвилювати всіх - МВФ поставив жорстку вимогу Україні
Джерело:  ЛІГА.net

Міжнародний валютний фонд знову відреагував заявою на відставку голови правління Нацбанку України Якова Смолія. У відомстві закликають до продовження курсу колишнього керівництва банку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Liga.net.

За словами офіційного представника МВФ у Києві Йости Люнгмана, фонд назвав політику Смолія ефективною.

"Те, що керівництво НБУ відверто говорить про політичний тиск, має хвилювати всіх. Центробанк повинен бути впевнений, що політичний естеблішмент захищатиме його незалежність та її будуть поважати і по букві, і по духу закону", - пояснив Люнгман.

Водночас він додав, представники фонду не беруть участі у процесі узгодження нової кандидатури на посаді керівника НБУ.

"Ми працюємо з інституціями та концентруємося на розробці політики і проведенні реформ", - підкреслив він.

Нагадаємо, Яків Смолій заявив про систематичний політичний тиск на центробанк, у зв'язку з чим він вирішив залишити посаду. Це нібито сталося після його розмови з президентом Володимиром Зеленським.

На такий інцидент відреагували раніше в МВФ та у країнах, які створюють "Велику сімку". Вони оголосили, що новини тривожні та закликали чинний український уряд не допускати тиску на НБУ.

Як повідомляв ONLINE.UA, Зеленський запевняв, що не чинив тиск на ексглаву НБУ, але все ж вирішив пояснити ситуацію, яка склалася в економіці країни. Український глава зазначив, що українські підприємства через курс гривні до долара недоотримали мільйони та в результаті закрилися. Тому, за словами Зеленського, його команда з самого початку каденції боролася з цим, оскільки навіть бюджет країни пораховано за курсом 30.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?