Маємо бути напоготові - Зеленський невідкладно звернувся до України
Категорія
Україна
Дата публікації

Маємо бути напоготові - Зеленський невідкладно звернувся до України

Маємо бути напоготові - Зеленський невідкладно звернувся до України
Джерело:  online.ua

Українська влада продовжує готувати державу до нових спалахів COVID-19, оскільки загроза пандемії не вщухає. Президент Володимир Зеленський наголосив, водночас необхідно не впадати у перебільшення щодо ухвалених заходів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ОПУ.

За словами президента, все ще існують певні сподівання щодо епідемії.

"Ситуація зараз така, що ми маємо постійно бути напоготові, але не треба перебільшувати реакції. Сьогодні немає критичних спалахів або якихось "червоних точок", пов’язаних з поширенням коронавірусної інфекції в країні. Кількісний поріг тих, хто одужав, перевищив 50 відсотків. Ми готові до другої хвилі, але сподіваємося, що вона нас омине", - заявив Зеленський.

Під час наради прем'єр-міністр Денис Шмигаль оголосив, що від початку епідемії в Україні вже провели понад 877 тисяч тестів на COVID-19. Летальність оцінюють станом на липень приблизно у 2,5% - помірний показник на думку урядовців.

У перші дні фахівці робили лише якісь 200 тестів. Наразі лабораторії здатні на обробку дивовижних даних у порівнянні з початковим рівнем.

"Голова Служби безпеки Іван Баканов заявив, що СБУ продовжує запобігати завданню збитків при закупівлі обладнання та матеріалів для боротьби з COVID-19. Він повідомив, що останні операції СБУ дозволили запобігти збиткам на 52 мільйони гривень", - додали в ОПУ.

Станом на ранок 20 липня в Україні підтвердили 59 493 випадки коронавірусу.

Як повідомляв ONLINE.UA, коронавірус COVID-19 спровокував глибоку кризу у світі, яка потужно вдарила по Україні. Спікер Дмитро Разумков вважає, що говорити про повноцінне відновлення ще зарано. Зростання економіки після кризи — це ще не тема для обговорення. Нижча точка падіння ще не досягнута.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?