Маємо максимально посилити - Зеленський зробив термінове попередження
Категорія
Політика
Дата публікації

Маємо максимально посилити - Зеленський зробив термінове попередження

Маємо максимально посилити - Зеленський зробив термінове попередження
Джерело:  online.ua

Коронавірус в Україні встановив новий антирекорд у п'ятницю, 14 серпня. У зв'язку з цим президент Володимир Зеленський провів невідкладну нараду. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ОПУ.

Згідно із заявою державного лідера, необхідно посилювати інформування українців про загрозу.

Президент на нараді нагадав про 1 732 громадянах, які виявилися COVID-позитивними напередодні. Він назвав це свідченням другої хвилі, що наближається.

"Маємо максимально посилити інформаційну кампанію щодо протидії поширенню коронавірусу. Необхідно донести населенню важливість вжиття заходів особистого захисту, дотримання правил карантину: мінімізації відвідувань місць скупчення людей, відвідування масових заходів", - оголосив Зеленський.

Тим часом головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак звернув увагу президента на використання бойовиками в ОРДЛО карантину й епідемії коронавірусу. Окупаційний режим заблокував роботу спостерігачів ОБСЄ, але продемонстрував подвійні стандарти — вантаж Міжнародного комітету Червоного Хреста пропустили в "Новотроїцькому".

Нагадаємо, станом на ранок у п'ятницю, 14 серпня, в Україні від початку пандемії встановили вже 87 872 діагнози COVID-19.

Представник Європейського бюро ВООЗ Олег Стороженко виступив з неочікуваним попередженням — він заявив, що у світі вже почалася друга хвиля COVID-19, а деякі країни переживають вже третю хвилю.

У ВООЗ звернули увагу на те, що сезон відпусток дещо погіршив ситуацію з протидією коронавірусу. За словами чиновника, друга хвиля в багатьох країнах почалася тоді, коли почали пом’якшувати карантинні заходи.

Як повідомляв ONLINE.UA, COVID-19 спричинив неосяжні втрати для окремих галузей економіки світу. Експерти стверджують, що ВВП Єврозони зазнав рекордного падіння через поширення вірусу й карантин.

Згідно з оприлюдненими даними, за другий квартал 2020 року скорочення ВВП сягнуло 12,1% — у порівнянні з першим кварталом. Цей показник став найвищим з моменту започаткування статистики, з 1995 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?