Маємо зробити все - Зеленський несподівано заговорив про нові переговори щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Маємо зробити все - Зеленський несподівано заговорив про нові переговори щодо Донбасу

Маємо зробити все - Зеленський несподівано заговорив про нові переговори щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

Лідери країн "нормандської четвірки" можуть зустрітися особисто у наступні кілька місяців. З такими намірами виступи президент України Володимир Зеленський. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його інтерв'ю The Globe and Mail.

За словами державного лідера, в умовах пандемії усі зусилля та ресурси необхідно спрямувати не на війну, а для скорішої перемоги над COVID-19.

"Ми зверталися на Мінському майданчику із закликом припинення вогню. Зараз набагато більше важливіших викликів. Зараз проводяться з цього питання консультації. Ми говорили про це з Німеччиною та Францією – до цих країн у нас були перші після оголошення карантину міжнародні візити делегацій. Це говорить про те, що для нас це дуже важливо", - пояснив Зеленський.

Він нагадав про зміни у підході до ведення переговорів у Мінську.

"Ми маємо зробити все, щоб найближчими місяцями у нас була зустріч у Нормандському форматі, не чекаючи закінчення пандемії. Принаймні ми все для цього робимо. Що стосується допомоги, ми відправляємо гуманітарні конвої на той бік, гуманітарні вантажі від Червоного Хреста також. На жаль, та сторона не прислухається й не відкриває доступ для більшості автомобілів представників ОБСЄ", - резюмував президент.

Утім лідер пояснив, що бачить можливість для завершення війни шляхом дипломатії. Він зауважив, що вдячний закордонним партнерам за тиск на Росію, зокрема — Канаді, які відмовила Москві у поверненні до G7.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві закордонних справ стверджують, наразі немає причин думати, що російська агресія припиниться незабаром.

На думку заступника міністра Василя Боднара, ситуація не зміниться у наступні роки. Про це свідчить скупчення російських військ на кордонах з Україною — це щонайменше говорить про демонстрацію сили.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?