Маєте пояснити. Євросоюз висунув вимогу Угорщині щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Маєте пояснити. Євросоюз висунув вимогу Угорщині щодо України

Маєте пояснити. Євросоюз висунув вимогу Угорщині щодо України
Джерело:  online.ua

Європейська комісія вимагає від влади Угорщини публічних пояснень щодо своєї ролі у звільненні українських військовополонених з Росії та комунікацію з цього питання з Києвом. З такою заявою виступив спікер ЄК із закордонних справ і політики безпеки Петер Стано.

Джерело:  Delfi

ЄС висунув Угорщині нову вимогу

Речник ЄК відреагував на заяву МЗС України про те, що офіційний Будапешт утримує 11 українських військовополонених, яких вивезла з Росії, і не допускає до них українських дипломатів.

Що стосується Угорщини, то її влада має пояснити деталі та свою участь у звільненні українських громадян, утримуваних Росією як військовополонених, а також комунікацію Угорщини з цього питання з українською владою, – наголосив Петер Стано.

Представник Єврокомісії також звернув увагу на те, що РФ повинна дотримуватися своїх зобов'язань за міжнародним гуманітарним правом і забезпечити гуманне поводження з військовополоненими за будь-яких обставин відповідно до Женевських конвенцій і не наражати їхнє життя на небезпеку.

Що відомо про скандал навколо утримання українських полонених в Угорщині

Офіційний Київ заявляє, що умови перебування в Угорщині переданих їй з Росії українських бранців не дозволяють говорити про їхній вільний статус. Насамперед тому, що Будапешт не хоче обговорювати це питання з владою України.

Команда Віктора Орбана продовжує стверджувати, що нібито інформувала Київ про передачу Угорщині українських військовополонених. Також там додають, що вони, мовляв, перестали бути полоненими, відколи прибули в Угорщину.

Також журналісти отримали дані про те, що звільнення одинадцятьох українських військовополонених та їхнє перевезення в Угорщину могли бути особистою ініціативою віцепрем’єра країни Жолта Шем’єна, про яку знав лише він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?